Львівщина на другому місці в Україні за вартістю землі

Львівщина на другому місці в Україні за вартістю землі

Вартість гектара паю в області удвічі перевищує середню ціну в країні

Від початку функціонування ринку землі з 1 липня 2021 року вартість одного гектара сільськогосподарського призначення на Львівщині є однією із найдорожчих в Україні. Водночас за кількістю укладених угод на продаж земельних ділянок область суттєво поступається іншим регіонам.

Про це повідомляють у департаменті агропромислового розвитку Львівської обласної військової адміністрації.

Відомо, що найбільше транзакцій із землею проведено у Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях, а найменше — в Івано-Франківській, Закарпатській та Чернівецькій областях.

"Якщо говорити про кількісні показники, то в області продано 768 земельних паїв площею 1013 га. При цьому, середня вартість 1 гектара становить близько 80 тис. грн, що перевищує середню ціну по Україні удвічі та поступається лише Київській області", — наголосила директорка департаменту агропромислового розвитку ЛОВА Тетяна Гетьман.

Всього у Львівській області з моменту скасування мораторію на відчуження земель здійснили 3109 правочинів щодо земельних ділянок сільськогосподарського призначення на загальну площу 2,7 тис. га.

Нагадаємо, від початку дії воєнного стану територіальні громади Львівщини передали в оренду аграріям 1373 земельні ділянки сільськогосподарського призначення, тобто близько 7,5 тисяч гектарів земель.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності