За пів року поліцейські Львівщини притягнули до відповідальності майже п'ять тисяч горе-водіїв

За пів року поліцейські Львівщини притягнули до відповідальності майже п'ять тисяч горе-водіїв

У 22-ох ДТП є потерпілі

За пів року на Львівщині зареєстровано 143 дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв, які перебували в стані сп’яніння. У 22-ох ДТП є потерпілі. В цих автопригодах 1 особа загинула та 34 — травмовані.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Львівській області.

Загалом упродовж 2022 року поліцейські Львівщини виявили та притягнули до відповідальності 4672 горе-водіїв, які керували транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння.

На них складено протоколи за ст. 130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

"Поліцейські закликають водіїв неухильно дотримуватися вимог ПДР, а також у жодному разі не кермувати у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння", — йдеться в повідомленні.

За таке правопорушення передбачений штраф у розмірі від 17 до 51 тисячі гривень із позбавленням права керування та конфіскацією транспортного засобу.

Нагадаємо, на Самбірщині пʼяний водій вʼїхав у будинок.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності