• Головна
  • Новини Львівщини
  • Завезли понад 40 тис. автівок: на Львівщині заарештували "ділків", які заробляли мільйони на пільговому розмитненні

Завезли понад 40 тис. автівок: на Львівщині заарештували "ділків", які заробляли мільйони на пільговому розмитненні

Завезли понад 40 тис. автівок: на Львівщині заарештували "ділків", які заробляли мільйони на пільговому розмитненні

Під час обшуків правоохоронці виявили 1,2 млн гривень

СБУ знешкодила у Львівській області злочинне угруповання, яке заробляло мільйони на пільговому розмитненні імпортних авто.

Про це Служба безпеки повідомила у Telegram.

Через цю схему на територію України заїхало понад 40 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією. До складу угруповання входили посадовці Львівської митниці, троє брокерів та громадянин однієї з країн ЄС.

За хабарі "ділки" гарантували створення "зеленого коридору" на переміщення авто із-за кордону та підробляли документи для їх постановки на облік без попереднього зняття з іноземної реєстрації.

Під час обшуків правоохоронці виявили чорнову бухгалтерію із доказами протиправної діяльності та кошти в розмірі 1,2 млн гривень.

Наразі п’ятьом учасникам угруповання повідомлено про підозру за: ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 4 ст. 368-4 (підкуп особи, яка надає публічні послуги), ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, народний депутат фракції “Голос” Ярослав Железняк розповів, скільки автомобілів завезли в Україну з 1 липня, після скасування “нульового” мита. Також нардеп поінформував, яку суму за розмитнення цих автомобілів було перераховано до бюджету.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності