• Головна
  • Новини Львівщини
  • Мешканців Львівської області запрошують відвідати Історико-культурний заповідник "Давній Пліснеськ"

Мешканців Львівської області запрошують відвідати Історико-культурний заповідник "Давній Пліснеськ"

Мешканців Львівської області запрошують відвідати Історико-культурний заповідник "Давній Пліснеськ"

Історико-культурний заповідник "Давній Пліснеськ" розпочав новий туристичний сезон. Тут можна побувати в унікальному автентичному слов’янському житлі Х століття, відчути дух предків, познайомитись з їхнім побутом, дізнатися про давню локальну історію краю.

"Його історія сягає ще прадавніх часів: відомо про існування на цих теренах поселень трипільської та висоцької культур. А пізніше, у V—VІ століттях, — склавинів. З середини VІІ століття давні слов’яни заснували тут язичницьке святилище. Археологічні знахідки свідчать про те, що місцеві племена практикували ритуали з людськими жертвоприношеннями. А в Х столітті Пліснеськ простягався на кількасот гектарів і був у 45 разів більшим за тогочасний Київ", - розповідають у Львівській ОВА.

Заповідник розташований на відстані 90 кілометрів від Львова. По дорозі до нього можна завітати й до інших туристичних перлин області, серед яких:

  • Олеський та Підгорецький замки, які входять до популярного туристичного маршруту “Золота підкова Львівщини”;
  • Храм Святого Йосифа (1763 року), прототипом якого є Базиліка Суперги, барокова усипальниця, зведена в Турині (Італії). Цей храм, до речі, нещодавно відреставрували у межах проєкту "Велика реставрація";
  • Підгорецький монастир отців Василіян, в якому є чудотворна ікона Божої Матері-Одигітрії (перші згадки про неї сягають 1692 року). Монастир включений в програму екскурсії "Давнім Пліснеськом".

Бажаючі відвідати заповідник "Давній Пліснеськ" можуть домовитись про день та час екскурсії заздалегідь. Контактний номер телефону: 0965958743 (Оксана).

Нагадаємо, у Львівському муніципальному мистецькому центрі проведуть виставку про Харків. Триватиме вона 2 тижні, а організовує її Харківський ЛітМузей спільно з Харківською резиденцією “Слово”. Відкриття виставки відбудеться 23 червня о 19:00.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності