Як зараз отримати медичну допомогу львів'янам та переселенцям

Як зараз отримати медичну допомогу львів'янам та переселенцям

У перші дні війни у медзакладах Львівщини була призупинена госпіталізація й надавалась лише термінова допомога. Такими були вказівки МОЗ.

У інтерв'ю Lviv.Media Орест Чемерис пояснює, що таким чином медики мали зберегти максимальний резерв ліжок у разі виникнення надзвичайних ситуацій чи катастрофи.

"Нині ми працюємо у звичайному режимі, на скільки це можливо у воєнний час. Абсолютно всі заклади охорони здоров’я працюють в штатному режимі. Ми надаємо усім амбулаторну, планову та відтерміновану допомогу", — розказує керівник департаменту охорони здоров'я Львівської ОВА.

Первинна ланка допомагає тим пацієнтам, які не мають укладеної декларації з сімейним лікарем з Львівської області.

 "До кого звертатись переселенцям, які приїхали до міста і потребують лікування? Найпростіший шлях – звернутись до найближчої лікарні чи поліклініки. Там вас проконсультує медпрацівник на реєстратурі та дасть скерування до сімейного лікаря", — пояснює Орест Чемерис.

Зокрема, у сімейного лікаря можна отримати рецепт на ліки, яких ви потребуєте і які приймали за місцем свого проживання. За принципом доступних ліків. Крім рецепта, ви отримаєте абсолютно всю медичну допомогу.

Повне інтерв'ю з Орестом Чемерисом читайте за посиланням.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності