Львівські медики вилікували 130 тисяч переселенців

Львівські медики вилікували 130 тисяч переселенців

Крім того, львівські медики провели чимало складних операцій

Львівські медики вилікували 130 тисяч переселенців. Стаціонарного лікування потребували 16 тисяч пацієнтів, з них 5 – це діти.

Про це в інтерв’ю Lviv.media розповів керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис.

"Також є радісні цифри, які завжди аналізуєш з трепетом. Це понад 2 300 жінок, які врятувались від російської агресії й перебувають на обліку у жіночих консультаціях на Львівщині. І це близько 900 діток, що народилися у нашій області", — каже посадовець.

Крім того, львівські медики провели чимало складних операцій. Зокрема, це операції, що пов'язані з травмами, отриманими на полі бою. За словами Ореста Чемериса, місцеві лікарі мають усі необхідні знання та можливості, аби провести операції будь-яких видів — починаючи з банальних видалень уламків та закінчуючи складними реконструкційними втручаннями.

Приїжджають на Львівщину перейняти досвід й іноземні лікарі. Наприклад, нещодавно область відвідали литовські медики.

"Насправді з перших днів війни багато іноземних медиків звертались до нас з ініціативою допомагати в наданні медичної допомоги. Йдеться про польові шпиталі, зокрема. На території Львівської області їх було три. Два уже згорнули свою діяльність, продовжує працювати лише “Сумка Самарянина”. Цей шпиталь розглядає можливість надання медичної допомоги ближче до лінії фронту", — зазначив Орест Чемерис.

Зверталися медики з Польщі, Британії, Сполучених Штатів, Німеччини, Австрії, Франції.

Додамо, більше про те, як медичні заклади області адаптувалися до нових реалій, чи немає дефіциту медикаментів та до яких загроз, окрім війни, вже готові місцеві лікарі —  читайте в розмові Lviv.media з керівником департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орестом Чемерисом.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності