Через війну Львівській області потрібно на 15-25% більше медикаментів

Через війну Львівській області потрібно на 15-25% більше медикаментів

Однак медикаментів зараз достатньо

Львівська область в умовах війни отримує на 15-25% більше медикаментів, ніж до 24 лютого.

Про це в інтерв’ю Lviv.media розповів керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис.

"Медикаментів є достатньо. Враховуючи те, що ми тривалий час приймаємо тимчасово переміщених осіб, усі розуміли, що навантаження на систему охорони здоров’я є більшим саме в нашому регіоні. МОЗ враховує все у розподілі медикаментів. Ми отримуємо на 15-25% більше, ніж до війни. Також Львівщина отримує достатню кількість гуманітарної допомоги, серед якої необхідні ліки", — сказав Орест Чемерис.

Він додав, що зараз є повноцінна налагоджена співпраця щодо гуманітарної медичної допомоги, і все, що стосується цього питання, координують на рівні МОЗ. Крім того, Львівщина, як прикордонна територія, отримує чи не найбільше вантажів.

"Міністерство шляхом формування запитів з передової та лікарень з різних регіонів України, формує відповідні заявки. Відповідно до поданих заявок ми отримуємо гуманітарну допомогу", — пояснив керівник департаменту охорони здоров’я.

Разом з тим, за словами Ореста Чемериса, зараз процедура отримання гуманітарної допомоги максимально спрощена. Через воєнний стан усе відбувається достатньо швидко. Отримати необхідне можна буквально за кілька днів, залежно від того, з якої країни очікують гуманітарну допомогу.

Додамо, більше про те, як медичні заклади області адаптувалися до нових реалій, чи немає дефіциту медикаментів та до яких загроз, окрім війни, вже готові місцеві лікарі —  читайте в розмові Lviv.media з керівником департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орестом Чемерисом.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності