Мавпяча віспа та Covid-19: що відомо про епідситуацію на Львівщині

Мавпяча віспа та Covid-19: що відомо про епідситуацію на Львівщині

Попри те, що в Європі росте паніка щодо нового епідеміологічного захворювання "мавпяча віспа", в Україні, на щастя, поки не зафіксовано жодного випадку. Знижується і кількість хворих на Covid-19. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис.

"Віспу мавп характеризують, як захворювання, характерне для тварин, яке іноді може передаватися до людини. За наявною наразі інформацією, передача цієї віспи від людини до людини носить дуже обмежений характер. Також важливо, що попередня вакцинація від натуральної віспи є високоефективною профілактикою віспи мавп”, - каже Чемерис.

До слова, в Україні вірус мавпячої віспи внесений до Переліку біологічних патогенних агентів, що підлягають епідеміологічному спостереженню.

У Департаменті охорони здоров'я кажуть, через виявлені випадки мавпячої віспи в країнах Європи, а таких вже 258, в Україні провели екстрене засідання Оперативного центру реагування на надзвичайні ситуації у галузі громадського здоров’я.  Наразі відбувається оцінка рівня ризику спалаху цього захворювання в нашій країні.

Щодо ситуації з Covid-19, то за інформацією адміністрації ДУ «Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» за весь період пандемії, станом на 22 травня, в Львівській області зареєстровано 307 482 підтверджених випадки COVID-19, померло – 6699 осіб, одужали – 300571.

"На стаціонарному лікуванні у закладах охорони здоров’я, які визначені для надання допомоги хворим на COVID-19, знаходиться 76 осіб, дітей немає", - каже Орест Чемерис.

Нагадаємо, поки в Україні забули про коронавірус, світом почала ширитися нова хвороба — мавпяча віспа. Чи небезпечна ця хвороба та чи зареєстровані її випадки в Україні, розповіли в Мінздоров’я.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності