"Китай і Україна – це стратегічні партнери", - Посол КНР на Львівщині

"Китай і Україна – це стратегічні партнери", - Посол КНР на Львівщині

Китай надав три партії гуманітарної допомоги

Очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький зустрівся із Послом Китайської Народної Республіки в Україні Фань Сяньжун. Китай підтримує Україну як в економічному, так і в політичному плані.

Власне, дві партії гуманітарної допомоги Китай вже скерував, завтра очікується поставка третьої партії.

“Китай і Україна – це стратегічні партнери,  цей рік – це 30-річчя встановлення дипломатичних відносин  між нашими країнами.  Китай  - дружня держава для українського народу. Я, як Посол, можу з відповідальністю сказати, що Китай  назавжди буде хорошою силою для України  і в економічному,  і в політичному плані. Ми завжди будемо поважати вашу державу, розвиватимемо відносини на основі рівності  та взаємовигоди.  Ми поважатимемо той шлях, який вибирають українці, бо це суверенне право кожного народу”, - зазначив Посол.

Під час зустрічі Посол наголосив, що китайське Посольство переїхало з Києва до Львова і залишається тут працювати. Окрім того, він наголосив, що Китай ніколи не нападе на Україну та буде допомагати й в економічному напрямку.

"Ми готові допомагати вам розвиватись.  У цій ситуації, яка є нині у вас, будемо поступати відповідально. Ми побачили, наскільки є великою єдність українського народу, а це означає і його силу”, - зазначив Фань Сяньжун.

Максим Козицький подякував за гуманітарну допомогу й підтримку та наголосив, що Україна запрошує китайські підприємства в Україну.

"Китай – це глобальна економічно розвинена країна. Нам дуже приємна ваша позиція.  Велика честь, що ви підтримали нас під час Генеральної Асамблеї ООН. Всі зрозуміли, що Китай на стороні добра.  Мені хотілось б, щоб ви сказали усім у Китаї, що ми готові до співпраці. Війна завершиться і ми будемо відбудовувати свою державу. Тому запрошуємо ваші підприємства до нас в Україну. Дякуємо за гуманітарну допомогу та підтримку. Тримайтесь цієї позиції, це  може стати містком дружби на віки. Ми не хочемо воювати, хочемо бути  господарами на своїй землі і жити в мирі з партнерами, які готові співпрацювати з нами”, - зазначив Максим Козицький.

Нагадаємо, раніше Максим Козицький зустрівся із Послом Франції та обговорив готовність французів надавати допомогу Україні. Під час зустрічі Посол Етьєн де Понсен наголосив на готовності Франції надавати Україні гуманітарну та військову допомогу.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності