Як депутати Львівської облради виділяли гроші на територіальну оборону

Як депутати Львівської облради виділяли гроші на територіальну оборону

5 мільйонів виділили у межах Комплексної програми "Безпечна Львівщина"

Сьогодні Львівська обласна рада зібралась на позачергову сесію. Розглядали, зокрема, питання територіальної оборони. Після довгих перемовин виділили 5 мільйонів гривень.

 Рішення про це підтримали 68 депутатів. Гроші скерують на закупку засобів зв'язку та сигналізацій.

Доповідав керівник бригади територіальної оборони Львівщини Валерій Курко. Раніше він просив у облради 18 мільйонів на тероборону, з яких 5 мільйонів були позачерговими. Цих 5 мільйонів, як пояснив він згодом у коментарі журналістам, на першочергові потреби буде достатньо.

Також депутати вирішили надати на пільгових умовах в оренду приміщення відділення паліативної допомоги Немирівської міської лікарні.  Його віддали в користування 103-й окремій бригаді територіальної оборони.

Відкритим питанням залишилась програма територіальної оборони, яку вже давно мали б створити на Львівщині. Директор департаменту з питань цивільного захисту Ігор Туз запевнив - найближчими днями вона буде готовою.

Чи готова Львівщина до надзвичайної ситуації

На сесії виступили і представники Нацполіції та Державної служби надзвичайних ситуацій. Розповіли, що посилили наряд патрулів, які моніторять ситуацію в області. Також закупили відеокамери у межах програми "Безпечна Львівщина" та навіть забезпечили спеціальними електростанціями рятувальників.

Про готовність на реагування до загроз терористичного характеру заявив й штаб Антитерористичного центру при Управлінні СБУ у Львівські області.  В області організували цілодобовий обмін інформацією щодо можливих загроз з правоохоронними органами, службами порятунку, військовими та місцевою владою.

Не пасуть задніх й медики області — вони забезпечені паливно-мастильними матеріалами, пальним, медикаментами та перев’язувальними матеріалами мінімум на шість місяців. А ще оновили 140 машин автомобілів екстреної медичної допомоги.

В області також готують сучасну систему електронну оповіщення. Вона діє вже у 46 центральних населених пунктах громад. А ще - проводять інвентаризацію укриттів та сховищ. Їх у Львівщині є 937.

Посольства і консульства у області працюють у звичному режимі і свій графік роботи скорочувати не збираються. Ажіотажу з виїздом українців закордон не спостерігається, а видача віз триває без перебоїв. Нагадаємо, кілька країн все ж перевозять свої посольства з Києва до Львова. Про такі рішення повідомили, наприклад, Сполучені Штати Америки, Австралія та Канада.

Додамо, про програму територіальної оборони та захист Львівщини у випадку вторгнення Росії Lviv.Media розповів очільник області Максим Козицький.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності