Як формують територіальну оборону на Львівщині

Як формують територіальну оборону на Львівщині

Відсьогодні запрацював сайт тероборони Львівщини

Відсьогодні запрацював інформаційний сайт 103 Окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ, яка дислокується на Львівщині. На ньому відвідувачі вебресурсу зможуть детальніше дізнатися про територіальну оборону та отримати інструкцією, як доєднатися до її лав.

Процес набору уже розпочали, зголосилися й перші добровольці. Наразі відпрацьовується механізм, аби люди витрачали мінімум часу на проходження усіх формальностей. Зокрема, йдеться про медогляд, довідку про несудимість з МВС.

"Такими перевірками не можна нехтувати. Це основний момент перевірки особового складу, який буде отримувати зброю, працювати в колективі. Тому зменшувати кількість медичних довідок чи документів про наявність судимості не можна. Це мають бути люди, у яких ми впевнені, а не сепаратисти і незаконні збройні формування", — каже командир окремого батальйону 103 Окремої бригади Сил тероборони Олександр Кошель.

Військові додають, решта документів та процедур є спрощені, де це можливо. Пройти їх можна за 1-2 тижні.

Для укладання контракту в резерві в підрозділах територіальної оборони потрібно:

  1. Пройти співбесіду, написати заяву про бажання проходити службу у військовому резерві в територіальній обороні.
  2. Прийняти свідоме рішення та прийти до командира підрозділу територіальної оборони.
  3. Зібрати необхідні документи кандидата для оформлення контракту про проходження служби у військовому резерві територіальної оборони:
  • Копія військово-облікового документу (тимчасове посвідчення, посвідчення про приписку) – 1 шт.;
  • Копія паспорта громадянина України – 1 шт.;
  • Копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера – 1 шт.;
  • Фотокартка розміром 3х4 см – 4 шт.;

Медичні довідки (не сертифікати) (коштують від 20 до 30 грн):- з психоневрологічного диспансеру (вул. Коциловського 30);- наркологічного (вул. Б. Лепкого 8);- центру легеневого здоров’я (вул. Зелена 477) (потрібний рентгенівський знімок - можна зробити в будь-якій поліклініці, скерування можна отримати від сімейного лікаря);- дерматовенерологічного (Коновальця 1) (потрібне електронне скерування від сімейного лікаря).       4. Довідка від МВС про несудимість. Можна замовити онлайн або в сервісному центрі МВС (вул. Д. Апостола 11).       5. Принести всі документи до РТЦК (районний територіальний центр комплектування).       6. Пройти військово-лікарську комісію в РТЦК.       7. Підписати контракт з командиром військової частини Сил територіальної оборони.

Приєднатися до лав тероборони можуть люди віком віком від 18 до 57 років, які не мають судимості та медичних протипоказань.

З додатковими питаннями телефонувати можна за номерами: 063 027 62 84 або 15-80 (для мешканців Львова) та 096 080 69 87 (для мешканців області).

"Територіальна оборона — це наша спільна справа: вчителів, продавців, маркетологів, ІТ-спеціалістів тощо. Це волонтерський проєкт, його девіз — "Навчись захищати свій дім". Дім для кожного українця є святим. Це питання не будинку, це питання родини, майна, свого міста та регіону. Це єдиний легальний шанс навчитися захистити свій дім", — пояснює радник з комунікації командира 103 Окремої бригади Сил тероборони Тарас Іщик.

За планом навчання почнуться в березні. Батальйони займатимуться окремо на визначених для себе ділянках, які найближче та з найзручнішою логістикою. Але наразі відбувається етап набору інструкторів.

Також сьогодні повідомили, що очільники батальйонів обговорять з головами громад можливість фінансування підрозділів, близьких до громад.

Додамо, за інформацією Міністерства оборони України формування підрозділів територіальної оборони зараз пришвидшується. Загалом сформують 25 бригад територіальної оборони, які об’єднуватимуть понад 150 батальйонів.

Постійна чисельність територіальної оборони у мирний час складатиме 10 тисяч військовослужбовців. По штату особливого періоду підрозділи нараховуватимуть понад 130 тисяч людей, для чого буде сформовано відповідний резерв.

Нагадаємо, що 16 липня 2021 року Верховна Рада визначила правові та організаційні основи національного спротиву, ухваливши закон «Про основи національного спротиву», який вступив у дію з 1 січня 2022 року.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності