Львівщина третя у рейтингу за сплатою туристичного збору

Львівщина третя у рейтингу за сплатою туристичного збору

Найбільше коштів надійшло літом та осінню

Протягом минулого року Україна отримала 244 млн гривень туристичного збору. У порівнянні з 2020 року, торішні надходження туристичного збору зросли на 86,8%. Про це розповідає Державне агенство розвитку туризму.

Львівщина посіла третє місце за сплатою збору – 23 млн гривень. Найбільше у бюджет Україні грошей надійшло від Києва – 68 млн гривень та Одеська область – 26,8 млн гривень. У ТОП-5 лідерів за надходження також потрапили Київщина та Закарпатська область.

Четверте місце посіла Київщина - 15,3 млн грн. На п’ятому місці опинилась Закарпатська область, яка заробила 11,7 млн грн, що удвічі більше у порівнянні з 2020 роком.

Цього року Верховна Рада має розглянути Закон "Про туризм", у разі ухвалення, кошти отримані від туристичного збору використовуватимуть лише для розвитку туризму.

"Законопроєкт стосується і туристичного збору, яким мають бути наповнені цільові туристичні фонди громад. Кошти повинні використовуватись виключно для реалізації стратегії розвитку туризму", - повідомляють в агенстві розвитку туризму.

Найбільше коштів надійшло літом та осінню. Близько 35% усього туристичного збору надійшло влітку та близько 40% - восени.

Додамо, протягом 2021 року найбільше коштів в Україні витрачати туристи з Об'єднання Арабських Еміратів – 2 200 доларів за період перебування.

Дещо менше грошей витрачали туристи із Саудівської Аравії та Оману – 1 500 доларів. Мандрівники з Канади у середньому залишали в Україні 1 250 доларів, а туристи з Америки – 1 125 доларів.

Загалом упродовж минулого року Україну відвідало понад 4 млн іноземців. Близько 36,5% мандрівників подорожували з родинами, а 35,4% - наодинці. Решта туристів обирало подорожувати Україною з друзями, колегами чи у складі туристичних груп.

Нагадаємо, Lviv.media розповідала, що компанія Google назвала Топ туристичних об’єктів, місць та напрямів в Україні. Список формувався за кількістю пошукових запитів Google-Maps&Search.

На першому місці, серед природних парків та заповідних зон, затоплене село Бакота. У топ міських парків та розважальних зон потрапив львівський Високий Замок та відпочинковий комплекс "Бухта Вікінгів".

Збираючись на море та пляжі, відпочивальники найбільше шукали Залізний порт, Кирилівку, Коблево, Чорноморськ та Лазурне.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності