Львівський суд покарав засудженого за відмову від призову на службу

Львівський суд покарав засудженого за відмову від призову на службу

Обвинувачений, який відбуває покарання у колонії, ухилився від проходження військової служби

Шевченківський районний суд Львова розглянув справу про ухилення від призову на військову службу Назарієм Р. Засуджений, який наразі відбуває покарання за раніше вчинені злочини, відмовився від проходження військової служби. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 14 жовтня в Єдиному державному реєстрі.

Відмовився від проходження служби й визнав свою вину

Суд встановив, що Назарій Р. в липні 2023 року пройшов військово-лікарську комісію і був визнаний придатним до військової служби. Через декілька днів він мав прибути до зазначеного місця, щоб відправитись на службу, однак він навмисно ухилився. “В судовому засіданні обвинувачений свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю, від давання показань щодо обставин вчинення даного правопорушення обвинувачений відмовився” — йдеться у вироку.

Крім того, уже за рік, в липні 2024 року, обвинувачений був засуджений вироком Пустомитівського районного суду до девʼяти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 10 років. Назарій Р. вчинив низку кримінальних злочинів, зокрема порушення ПДР, привласнення чи розтрата чужого майна і невиконання судового рішення.

Вивчивши матеріали справи, суд визнав Назарія Р. винним в ухиленні від призову. Йому призначили три роки позбавлення волі, однак за сукупністю злочинів призначили остаточне покарання — девʼять років і місяць позбавлення волі з призначенням додаткового покарання у виді 10 років позбавлення права керувати транспортними засобами. Обвинувачений уже відбуває покарання у Дрогобицькій виправній колонії №40. Вирок можу бути оскаржений.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності