У Львові собака студентки покусав перехожого: власницю пса оштрафували

У Львові собака студентки покусав перехожого: власницю пса оштрафували

Метис боксера спершу зчепився з собакою потерпілого, а коли чоловік почав розбороняти тварин — пес вкусив його за руку

Сихівський райсуд Львова визнав винною студентку, чий пес покусав перехожого. За вигул собаки без намордника хазяйка пса сплатить штраф, про це йдеться у постанові, яку оприлюднили 4 жовтня у Єдиному державному реєстрі.

За матеріалами справи, випадок трапився 13 липня ввечері на вулиці Чукаріна. Марія С. вигулювала собаку породи метис боксера на кличку “Булька” без намордника. За словами потерпілого, собака раптово накинулась на його пса, а коли він намагався розборонити тварин — напала і на нього.

За вигул собаки без намордника студентку оштрафували

Під час судового засідання захист Марії С. зауважив, що метис боксера не входить до переліку небезпечних, затвердженого Кабінетом Міністрів України. Тому, на думку адвоката, вигулювати собаку в наморднику було необов’язково. Однак суд не погодився з цією аргументацією. Суддя Чорна С.З. зазначила, що відповідно до Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження" та місцевих правил утримання тварин, особа, яка супроводжує тварину, зобов'язана забезпечити безпеку інших людей.

Відтак суд оштрафував Марію С. на 1700 грн, додатково порушниця має сплатити судовий збір у розмірі 606 грн. Рішення суду може бути оскаржене протягом десяти днів з дня винесення у Львівському апеляційному суді.

Нагадаємо, нещодавно власницю восьми лайок з Львівщини вдруге судили за порушення правил утримання тварин. Раніше її штрафували за те, що собаки проводжали її на автобус без намордників. Тоді власниця лайок пояснювала, що улюбленці проводжають її до автобусної зупинки й самі повертаються додому.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності