У Львові понад 200 першокурсників Ліцею імені Героїв Крут склали присягу

201 першокурсник: у львівському Ліцеї імені Героїв Крут склали присягу

Вперше в історії Ліцею імені Героїв Крут присягу склали 15 дівчат

У вівторок, 1 жовтня, у Львові в Ліцеї імені Героїв Крут, 201 першокурсник склав присягу ліцеїста. Вперше в історії цього навчального закладу серед них навчатимуться 15 дівчат. Про це повідомили у Львівській обласній раді.

Майже у половини першокурсників батьків служать в ЗСУ

Першокурсники Ліцею є представниками 23 областей України, майже у половини з них батьки служать в Збройних Силах України або інших підрозділах Сил Оборони. У 10 ліцеїстів рідні загинули на фронті, пропали безвісти або перебувають у полоні.

“Текст присяги зачитала ліцеїста Анастасія Погожа. Дівчина родом із Харківщини, її батько минулого року загинув у боях проти російських загарбників на Луганщини. Тому дівчина вирішила, що буде вірною пам’яті батька і вступила до ліцею імені Героїв Крут”, — йдеться у повідомленні.

Привітати молодих ліцеїстів приїхали директори та представники кадетських навчальних закладів з Литви та Польщі. З промовою також виступив 30-річний випускник Ліцею, Герой України Леонід Хода, який захищав Чернігів.

“201 ліцеїст склав присягу як обіцянку бути гідним поколінь захисників України. Це привселюдна відповідальність за свої дії та слова. На вас покладають надію, вас очікують, вам довіряють. Від ваших рішень залежатиме доля багатьох людей та нашої країни. Ліцей імені Героїв Крут – це трамплін для зростання та кар’єрного росту”, — зазначив Леонід Хода

Під час урочистостей присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих захисників і захисниць України, виконали Гімн України та винесли прапору ліцею.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності