• Головна
  • Новини Львова
  • З Центру дитячої медицини Львова додому повертаються двоє дітей, які побороли лейкемію

З Центру дитячої медицини Львова додому повертаються двоє дітей, які побороли лейкемію

Вікторія. яка перемогла лейкемію

Вікторія та Франц уже вдома і повертаються до звичного життя

У Центрі дитячої медицини Львова двоє пацієнтів, Франц та Віка, побороли рак і повертаються до звичного життя. Їх історії боротьби розповіли 26 вересня у Центрі Дитячої Медицини СП “Західноукраїнский Спеціалізований”.

“У відділенні гематології Центру знову пролунав "дзвін переможця". І не один раз, а двічі! Складне захворювання побороли одразу двоє пацієнтів Центру - веселий і енергійний Франц та красуня Віка. Вони повертаються у звичне життя, заряджені енергією та побажаннями усіх навколо. З цілком заслуженими медалями "Ти - герой!" і "Ти - геройка!"“, — йдеться у повідомленні лікарні.

Франц

Родина Франца приїхала до Львова з Ірпеня. “Сім'я пережила окупацію, тому заради спокою сина виїхали у більш безпечне місце на заході країни. Проте з'ясувалось, що складні випробування ще попереду”, — розповіли у Центрі.

У хлопчика діагностували гостру лімфобластну лейкемію, і у грудні 2023 року розпочалась боротьба з раком. Дев'ять місяців з хворобою боролися лікування у стаціонарі лікарні. І ще понад рік хлопчик отримуватиме медикаментозну підтримувальну терапію вже вдома.

У лікарні розповіли, що Франц надзвичайно позитивний і талановитий. “Вивчає англійську і німецьку, і навіть китайську, мови, захоплюється айкідо, і мріє стати лікарем. Попри складні обставини він не втратив своєї бадьорості, і згуртував навколо себе інших маленьких пацієнтів. А коли виписувався з лікарні, дуже сумував, що не бачитиме лікарняних друзів щодня. Тому дружні обійми на прощання особливо щемко відгукувались у присутніх”, — згадують у Центрі дитячої медицини.

Вікторія

16-річна Вікторія свою боротьбу з недугою розпочала у травні 2023 року. “Хвороба не хотіла відступати: юній красуні довелось пройти через високодозову хімієтерапію й інтенсивне лікування, тривалістю майже 15 місяців. Попереду у Віки ще таблетована підтримувальна терапія, але уже зараз обережно говоримо про повне одужання після її завершення”, — розповіли у лікарні.

Віка планує повернутись до навчання, поки що у змішаній формі. “Вона нарешті буде вдома, серед рідних людей, і житиме звичним життям, як це було ДО... Її уже не лякають труднощі, бо пройдене лікування дало суперсилу - не здаватись і досягати мети”, — зазначають у Центрі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності