Садовий закликав обговорити в Україні можливість відмови від Telegram

Андрій Садовий

Мер Львова закликав до широкої дискусії з цього питання

Міський голова Львова Андрій Садовий ввечері 18 вересня закликав розпочати обговорення можливості закриття в Україні месенджера Telegram. Таку заяву очільник Львова зробив після закриття правоохоронцями російського Telegram-каналу, який погрожував терактами у школах міста. Про це Андрій Садовий написав на своїй сторінці в соцмережі.

Він також перерахував усі надзвичайні випадки, які сталися у Львові цього тижня, який почався з того, що зловмисники розтрощили одне з центральних кафе міста. У середу вночі невідомі підпалили одразу 8 об’єктів у місті, серед них будівлю кінотеатру “Дзвін”. Далі в анонімних телеграм-каналах почали поширювати інформацію з погрозами про теракти.

Наразі ніхто не може сказати точно – це ІПСО чи реальні погрози. Зрозуміло одне – це вже не вперше, коли через Телеграм нас намагаються залякати. Але розум має залишатися холодним. Не маємо піддаватись на провокації. Не забуваймо, що у нас війна і вона також інформаційна”, — написав Андрій Садовий.

Він також розповів, що ще у середу ввечері правоохоронці здійснять низку заходів безпеки на території всіх шкіл міста, причому деталі цих дій не розголошують. У четвер вранці біля входу до кожної школи поліцейський та представник школи перевірятимуть всіх, хто заходить. У навчальний заклад можуть увійти лише поліція, працівники школи та учні. Як тільки з’явиться більше інформації, вона буде опублікована на офіційних сторінках, а не в анонімних каналах, наголосив Садовий.

Він також вважає за можливе відмовитися від російського месенджера. “Як би ми не говорили, що Фейсбук чи Інстаграм блокують публікації та обмежують охоплення, але такі небезпечні повідомлення там би дуже швидко заблокували. Чого не можна сказати про Телеграм. Нам справді варто розпочати серйозну розмову про відмову від цього месенджера на всіх рівнях. Прошу долучитися до цього обговорення всіх лідерів громадської думки. Усвідомлюю, що пишу це в телеграм-каналі, який, очевидно, також доведеться видалити, коли ми разом до цього прийдемо”, — написав мер Львова.

Нагадаємо, у середу в Telegram з’явився канал, на якому невідомі пообіцяли провести теракти у школах Львова 19 вересня. Незабаром МВС заблокувало цей канал, який адмініструвався з території Росії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності