Готували теракти в Києві та Львові: справи російських агентів передали до суду

Готували теракти в Києві та Львові: справи російських агентів передали до суду

Досудове розслідування щодо чотирьох учасників агентурно-бойової групи російського ГРУ закінчене

Служба безпеки України завершила досудове розслідування щодо чотирьох агентів російських спецслужб, яких нейтралізували навесні 2024 року. Терористи готували серію терактів в Києві та Львові. Про це 18 вересня повідомила пресслужба СБУ.

19 саморобних бомб

За даними слідства, куратором терактів був співробітник російського ГРУ Юрій Сизов, який проходить службу у військовій частині №92154. Сизов особисто давав вказівки завербованим агентам і навіть записав відеоінструкцію з встановлення вибухівки. Він також відповідав за підготовку диверсії на Львівщині у лютому 2024 року, якій СБУ також завадила.

Терористи підготували 19 саморобних бомб, замаскованих під харчові продукти. Одну із вибухівок заховали у коробці із зеленим чаєм. Терористів затримали на автостоянці в останньому із столичних торгових центрів, де підозрювані планували закласти вибухівку. У Києві вдалося вчасно виявити й знешкодити 15 вибухових пристроїв, у Львові попередньо вилучили ще 4.

Усіх учасників судитимуть за статтями про державну зраду, диверсію, терористичний акт тощо. Їм загрожує довічне увʼязнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності