Львівавтодор за 8 млн грн замовить будівництво дороги до будинків для ВПО

Львівавтодор за 8 млн грн збудує дороги до інклюзивних будинків для ВПО

Комунальне підприємство оголосило закупівлю для пошуку підрядника

ЛКП “Львівавтодор” оголосило тендер на будівництво під'їзних шляхів до на вулиці І. Миколайчука. Йдеться про облаштування доріг до будинків, які зводять для внутрішньо переміщених осіб. Вартість робіт — понад 8 млн грн. Відповідне оголошення опублікували у середу, 21 червня у системі ProZorro.

Дорогу будуватимуть до двох житлових комплексів

Йдеться про дві ділянки на вул. Миколайчука, на яких будують вісім спеціальних будинків для людей з особливими потребами, зокрема для тих, хто проходить реабілітацію в центрі UNBROKEN. Для реалізації проєкту Європейська Комісія виділила 19,5 мільйона євро грантових коштів. Тепер “Львівавтодор” повинно облаштувати дороги та під’їзди до цих ділянок. Для цього комунальне підприємство оголосило закупівлю вартістю 8 млн 347 тис. грн. Мінімальний крок пониження ціни 83 тис. 473 грн.

Як пояснив у коментарі LVIV.MEDIA керівник ЛКП “ЛМ БТІ”, яке займається організацією зведення будинків для ВПО, Юрій Теліпський, вісім будинків поділять на два житлові комплекси. Це означає, що кожен комплекс об'єднуватиме кілька будинків, і до кожного з цих комплексів прокладуть окрему дорогу.

“Дорога буде вести до рівня паркінгу — першого поверху, з якого людина може вільно піднятися до своєї квартири. Тендер включає облаштування дороги до двох комплексів, благоустрій, освітлення, дорожні знаки, хідники та підземні сміттєві контейнери. Дорогу до першого комплексу повинні збудувати ще цього року, а до другого — вже у 2025 році. Допоки будуть тривати будівельні роботи другого комплекту, то до нього немає сенсу робити дорогу, її зроблять вже на завершенні”, — розповів Юрій Теліпський.

Нагадаємо нещодавно у Львові на вул. Миколайчука почали закладати фундамент для нових будинків, у яких зможуть проживати поранені переселенці. Їх будівництво є частиною великого проєкту, що фінансується за грантові кошти Європейського Союзу. Перший будинок почали зводити ще у грудні 2023 року зараз він майже готовий, і вже восени цього року туди зможуть переїхати перші мешканці. Тепер почали заливати фундамент і рити котловани для наступних будинків.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності