• Головна
  • Новини Львова
  • Господарський суд стягнув з аптеки 1,5 млн грн боргу на користь Львівської міської ради

Господарський суд стягнув з аптеки 1,5 млн грн боргу на користь Львівської міської ради

Господарський суд стягнув з аптеки 1,5 млн грн боргів на користь міської ради

Під час розгляду справи міська рада збільшила суму заборгованості

Господарський суд Львівської області розглянув позов Управління комунальної власності департаменту економічного розвитку Львівської міської ради про стягнення з ТзОВ “Аптека №49” близько 1,5 млн грн боргу. Аптека не платила за оренду, йдеться у рішенні, яке оприлюднили 15 серпня в Єдиному державному реєстрі.

Півтора року не платили за оренду

Суд встановив, що ТзОВ “Аптека №49”, яке розташоване на вул. Личаківська, 57, з жовтня 2022 року по кінець травня 2024 року не платило Львівській міській раді за оренду приміщення. Спочатку міська рада подала позов про стягнення 1,2 млн грн, але згодом подала заяву про збільшення позовних вимог до близько 1,5 млн грн.

Позовні вимоги обґрунтовані невиконанням відповідачем умов договору оренди нерухомого майна, що належить до комунальної власності, в частині повної та своєчасної сплати орендної плати за користування майном. Відповідач проти позову не заперечив, відзиву на позовну заяву не подав” — йдеться у рішенні.

Відтак суд задовольнив позов і зобовʼязав стягнути з ТзОВ “Аптека № 49” півтора мільйона гривень на користь Львівської міської ради. Також підприємство заплатить понад 22 тис. грн судового збору. Рішення може бути оскаржене.

До слова, як зазначено на аналітичному порталі YouControl, ТзОВ “Аптека №49” зареєстрована 27 років тому. Підприємство займається роздрібною та оптовою торгівлею фармацевтичними товарами. Власником фірми є Орест Мандюк.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності