У Львові прооперували хлопчика з рідкісною патологією, яка деформувала його тіло

У Львові прооперували хлопчика з рідкісною патологією, яка деформувала його тіло

Хлопчик не міг утримувати рівновагу, а отже, ходити та сидіти

У Львові лікують хлопчика з перетяжками тулуба. Ця рідкісна патологія не дозволяє хлопчику утримувати рівновагу, а отже ходити та сидіти. Про це 15 серпня повідомили на сторінці Центру дитячої медицини “Західноукраїнський Спеціалізований”.

Команда хірургів клінічного центру дитячої медицини “Західноукраїнський спеціалізований центр” прооперували Костика з Одещини із рідкісною патологією. Хлопчику провели пластику амніотичних перетяжок у поперековій та стегнових ділянках, які деформували тіло малюка.

“У Костика нетиповий випадок. Амніотичні перетяжки - рідкісна патологія, яка найчастіше уражає верхні та нижні кінцівки — у нього перетинали та деформували все тіло. Через таку ваду хлопчику важко було тримати рівновагу, а відтак ходити та сидіти. Ми розробили план хірургічного лікування, який передбачає поетапну реконструкцію тулуба. Перша операція пройшла досить успішно. Тож ми налаштовані оптимістично", - розповів дитячий хірург лікарні Орест Лешневський.

Мама Костика каже, що досі ніхто не хотів оперувати сина, зважаючи на складність патології. Перетяжки тулуба не лише обмежували його рухи, але спричинювали інші проблеми зі здоров'ям. Батьки довго шукали розв'язання цієї проблеми, відвідуючи різних лікарів. Допоки в інтернеті не натрапили на інформацію про львівський центр, який спеціалізується на лікуванні складних вроджених і набутих вад.

“Зараз сім'я Костика радіє першим повноцінним крокам сина. І дуже чекає наступних операцій, щоб їхня дитина нарешті могла повноцінно рухатись та жити”, — розповіли у лікарні.

Нагадаємо, раніше у львівській лікарні прооперували 5-річного хлопчика зі складною патологією нижньої губи. Операцію 5-річному Юрчику з Зимної Води провели американські хірурги спільно з львівськими.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності