• Головна
  • Новини Львова
  • Компанія брата Тараса Козака просить у мерії поновити оренду землі під ринком у Львові

Компанія брата Тараса Козака просить у мерії поновити оренду землі під ринком у Львові

Компанія брата Козака просить у мерії поновити оренду землі у Львові

ТзОВ "Галицьке перехрестя" хоче продовжити договір на 10 років

У Львівській міській раді розглядають питання про продовження оренди землі для ТзОВ "Галицьке перехрестя", яке належить брату екснардепа Тараса Козака — Богдану Козаку. Це стало відомо з проєкту ухвали, який оприлюднили 5 серпня на офіційному порталі міської ради Львова, першими на яку звернуло увагу видання “Твоє місто”.

Попередні договори були укладені у 2014 році

Йдеться про ділянки на вулиці Поліській, 2, де розташований ринок “Галицьке перехрестя”. Компанія звернулася з проханням поновити термін оренди двох земельних ділянок загальною площею близько 0,6 гектара на 10 років. Землі знаходяться в комунальній власності міста. Попередні договори оренди були укладені у 2014 році. Зараз термін їх дії закінчується, і компанія хоче продовжити оренду. За даними податкової служби від 10 травня 2024 року, "Галицьке перехрестя" не має боргів перед бюджетом.

Якщо депутати міськради приймуть ухвалу на сесії, то "Галицьке перехрестя" зможе укласти нові договори оренди. Компанія також повинна буде відшкодувати місту кошти за користування землею за період між закінченням старих договорів і початком нових.

За даними аналітичної системи YouControl, власниками "Галицького перехрестя" є львів'яни Юрій Кавецький та Богдан Козак, якому належить половина компанії. Зазначимо, що Богдан Козак — це рідний брат екснардепа Тараса Козака, якого підозрюють у держзраді. Юрій Кавецький раніше очолював ТзОВ “Багіра”, яке до 2015 року керувало ринком “Добробут”.

Частина фірми Богдана Козака під арештом

30 липня цього року суд арештував чотири підприємства братів Медведчука і Козака. Серед яких половина компанії "Галицьке перехрестя", яка належить саме Богдану Козаку. За даними слідства, фігуранти використовували підконтрольні підприємства для розкрадання коштів через несплату податків до держбюджету України. Тепер арештоване майно буде під контролем спеціального державного агентства — АРМА. Воно буде управляти цим майном, поки триває слідство та суд.

Що відомо про Тараса Козака

Тарас Козак потрапив у першу десятку списку Опозиційної платформи — За життя на парламентських виборах 2019 року й пройшов у Верховну Раду. Він був нардепом ВРУ 8 скликання — у жовтні 2014 року Козак пройшов у виборчому списку політичної партії Опозиційний блок під №14. Також він був депутатом Львівської обласної ради у 2010-2014 роках, з 2014 року пов'язаний з терористами окупованих Росією територій через кіпрський офшор. За рік до повномасштабного вторгнення сам Тарас Козак виїхав з України. Згодом його оголосили у міжнародний розшук та звинуватили у державній зраді. У січні минулого року президент позбавив його громадянства України.

Нагадаємо, у квітні 2022 року на Львівщині прийшли з обшуками до маєтків утікача Тараса Козака. На початку червня, братам Медведчука та Козака оголосили підозру за несплату 75 млн податків.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності