• Головна
  • Новини Львова
  • Медведчук та Козак записали активи у будівельному бізнесі Києва на пенсіонерку зі Львова

Медведчук та Козак записали активи у будівельному бізнесі Києва на пенсіонерку зі Львова

Медведчук та Козак записали активи у будівельному бізнесі Києва на пенсіонерку зі Львова

Жінка вже заявила, що не отримувала і не отримує ніяких коштів з цих фірм і залюбки позбулася б цих активів

Оточення екснардепа й кума Путіна Віктора Медведчука та його бізнес-партнера Тараса Козака записало частки у кількох київських компаніях з активами на сотні мільйонів гривень на 62-річну пенсіонерку зі Львова Ольгу Куць.

Про це йдеться у розслідуванні журналістів Bihus.Info. 

Так, Ольга Куць значиться бенефіціаркою низки фірм, які володіють дорогою землею і нерухомістю в Києві. Наприклад, жінка є кінцевою бенефіціаркою компанії «Істбуд», на яку оформлено майже гектар землі на бульварі Дружби народів, а цільове призначення – «для будівництва готельно-офісного будинку», орієнтовною вартістю у 160 мільйонів гривень. Крім того, на пенсіонерку записані фірми «Таун Ленд Компані» – замовниці будівництва житлового комплексу «Поетика» в Києві, та компанії «Промтек», у розпорядженні якої перебуває понад гектар землі на київській Борщагівці.

Пенсіонерка була вказана власницею найбільших часток у компаніях, які пов'язані з будівельним бізнесом обраного від забороненої в Україні партії «ОПЗЖ» нардепа Вадима Столара. За даними розслідувачів, у 2020 році його частку придбали Віктор Медведчук та його близький соратник Тарас Козак. Серед офіційних партнерів Столара Медведчук і Козак ніде не з'явилися, втім саме тоді співвласницею згаданих компаній стала Ольга Куць. Тому розслідувачі й здогадалися, що вона може бути їхньою підставною особою.

Натомість під час розмови з журналістами Ольга Куць визнала, що була і продовжує бути підставною особою. Раніше пенсіонерка працювала в кількох львівських фірмах, пов’язаних з родиною Тараса Козака. Жінка розповіла, що працюючи на підприємстві брата Козака, просто підписала довіреність, тобто стала підставною особою. Проте вона заявила, що не отримувала і не отримує ніяких коштів з цих фірм і залюбки позбулася б цих активів. За її словами, правоохоронці ще не зверталися до неї щодо цих активів. 

Водночас команда Bihus.Info вже підготувала низку заяв та звернень в силові органи щодо необхідності детальнішого розслідування й подальшого арешту активів, що можуть бути пов’язані з Медведчуком та Козаком.

Нагадаємо, після провалу плану з повного захоплення України Росія перейшла до альтернативного варіанту та хоче розділити Україну за принципом Північної та Південної Кореї. Натомість Медведчук та окремі проросійські політики та експерти в Україні будуть «давати пропозицію про створення двох країн».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності