• Головна
  • Новини Львова
  • Суд визнав Віталія Ломаковича непричетним до розкрадання під час реконструкції військового ліцею

Суд визнав Віталія Ломаковича непричетним до розкрадання під час реконструкції військового ліцею

Віталій Ломакович

Ломаковича за підозрою у злочині затримали у березні 2024 року

Колегія Львівського апеляційного суду скасувала підозру, оголошену відомому львівському підприємцю Віталію Ломаковичу у справі про реконструкцію військового ліцею у Червонограді. Про це Віталій Ломакович 3 серпня повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“Галицький районний суд визнав мене непричетним у справі довкола реконструкції військового ліцею у Червонограді. А колегія Львівського апеляційного суду остаточно скасувала підозру”, — написав Ломакович. Він також відзначив, що ця ситуація показала, що Україна залишається правовою державою: “Ми - не росія, де безпідставні звинувачування є популярним інструментом розправи та тиску. Однак ще варто працювати над повагою та важливістю презумпції невинуватості, що теж є важливою складовою правової демократичної держави”.

Віталій Ломакович у своєму повідомленні про визнання непричетності до розкрадання бюджетних грошей підкреслив, що підприємства, до яких він має стосунок, не підписували жодного контракту з державою. “Дякую суддям за справедливість та обʼєктивність! Певною мірою, розумію й правоохоронців - виконували свою роботу. Вдячний за неупереджене розслідування”, — написав Ломакович.

У березні, Віталія Ломаковича серед інших підозрювали у привласненні понад 44 млн грн бюджетних грошей. Окрім львівського бізнесмена, під підозру потрапили посадовці Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності