Підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон привезуть до Львова на слідчі дії

Затримання підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон

У помешканні підозрюваного тривають обшуки

Юнакові, якого 25 липня затримали у Дніпрі за підозрою у вбивстві мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон, обиратимуть запобіжний захід. Про це повідомили у прокуратурі Львівської області.

18-річного хлопця затримали у його помешканні. Встановити його особу вдалося завдяки фото зі смарткамер відеоспостереження. У прокуратурі повідомили, що під час підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири у Львові.

Речниця Офісу генпрокурора Надія Максимець у коментарі "Українській правді" розповіла, що частина слідчих дій проходитиме у Львові, куди привезуть підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон. "Наразі у місті Дніпро завершуються процесуальні дії, повʼязані із затриманням ймовірного нападника. За місцем його проживання тривають обшуки. Після цього затриманий буде доставлений у Львів для проведення подальших слідчих дій", — повідомила Надія Максимець.

Ще встановлюються всі обставини злочину. У прокуратурі обіцяють інформуватиме про процесуальні рішення.

Нагадаємо, вбивство Ірини Фаріон сталося ввечері 19 липня. Невідомий вистрілив у мовознавицю, коли вона перебувала біля свого будинку на вулиці Масарика у Львові. Зловмисник вистрілив жінці в голову, її у критичному стані госпіталізували до Першого ТМО Львова. Близько 23:30 у п’ятницю, 19 липня, стало відомо, що, попри зусилля медиків, Ірина Фаріон померла.

Правоохоронці про замах на вбивство, яку після смерті Ірини Фаріон перекваліфікували у навмисне вбивство. Наразі вони розшукують злочинця. 25 липня правоохоронці повідомили, що перевіряють інформацію про можливу причетність російського неонацистського руху до вбивства колишньої народної депутатки України Ірини Фаріон.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності