Поліція вивчає причетність російських неонацистів до вбивства Ірини Фаріон

Вбивство Фаріон: поліція розслідує заяву російських неонацистів

Правоохоронці досліджують відео, опубліковане в російських Telegram каналах

Правоохоронці перевіряють інформацію про можливу причетність російського неонацистського руху до вбивства колишньої народної депутатки України Ірини Фаріон. Інформацію про це LVIV.MEDIA підтвердили у поліції Львівщини.

Фахівці вивчають опубліковане відео

За словами речниці поліції Львівщини Світлани Добровольської, 24 липня виявили в російських соціальних мережах повідомлення про те, що відповідальність за вбивство Фаріон взяв на себе представник руху NS/WP (National-Socialism/White Power). Однак правоохоронні органи наразі перевіряють правдивість цієї інформації. Речниця МВС Мар’яна Рева також повідомила, що оприлюднене в Telegram-каналах відео уже досліджують. “Зокрема, його вивчають фахівці кримінального аналізу. Коли буде остаточний висновок, повідомимо”, — розповіла “Українській правді” Мар’яна Рева,

У російських соцмережах опублікували коротке 10-секундне відео, нібито вбивства Ірини Фаріон, де чути крики жінки. У Telegram-каналі "ASTRA" порівняли уривок відео з кадрами з місця злочину і виявили збіг розташування деяких автомобілів. Також, під відео написали маніфест російською мовою, у якому вбивство Ірини Фаріон пояснюють її радикальною позицією щодо української мови.

Раніше у правоохоронних органах повідомили LVIV.MEDIA. що головним підозрюваним у вбивстві Ірини Фаріон, опираючись на покази свідків, є молодик, на якого одразу вказали очевидці. Слідство вважає, що злочинець готувався до нападу не менше ніж місяць. Є підозри, що він міг навмисно змінювати свою ходу, щоб ввести в оману свідків та камери спостереження. Розслідування ускладнює те, що частина камер спостереження в районі вбивства не працювали через планові знеструмлення. Правоохоронці припускають, що підозрюваний має досвід поводження зі зброєю і, можливо, діяв не сам.

Деталі вбивства Ірини Фаріон

Нагадаємо, вбивство Ірини Фаріон сталося ввечері 19 липня. Невідомий вистрілив у мовознавицю, коли вона перебувала біля свого будинку на вулиці Масарика у Львові. Зловмисник вистрілив жінці в голову, її у критичному стані госпіталізували до Першого ТМО Львова. Близько 23:30 у п’ятницю, 19 липня, стало відомо, що, попри зусилля медиків, Ірина Фаріон померла.

Правоохоронці відкрили кримінальну справу про замах на вбивство, яку після смерті Ірини Фаріон перекваліфікували у навмисне вбивство. Наразі вони розшукують злочинця. Попри те, що більшість камер у районі, де стався злочин, не працювали через відключення світла, працівники поліції та СБУ досліджують усі записи, на яких міг з’явитися вбивця.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності