• Головна
  • Новини Львова
  • Львівська міськрада надала гарантію на кредит у 9,8 млн євро для реконструкції вулиць Мазепи та Грінченка

Львівська міськрада надала гарантію на кредит у 9,8 млн євро для реконструкції вулиць Мазепи та Грінченка

Львівська міськрада надала гарантію на кредит у 9,8 млн євро для реконструкції двох вулиць

Гроші використають на реконструкцію вулиць Мазепи та Грінченка

У вівторок, 23 липня, Львівська міська рада прийняла рішення надати місцеву гарантію повернення кредиту від Європейського інвестиційного банку на суму 9,8 млн євро. Ці гроші використають на реконструкцію вулиць Мазепи та Грінченка та оновлення зупинок громадського транспорту.

Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко пояснив, що міськрада вже отримала дозвіл від Міністерства фінансів, тепер потрібно не менше трьох місяців, щоб оформити документи із Європейськи інвестиційним банком. Лише після цього зможуть розпочати реалізацію проєкту.

“На останній сесії міської ради ця ухвала переносилася через те, що ми очікували на дозвіл від Міністерства фінансів, 19 липня ми його отримали. Йдеться про проєкт Мазепи — Грінченка, який ще займе декілька місяців. Попереду узгодження технічних питань з Європейськи інвестиційним банком. Згідно з всіма процедурами потрібно буде не менше ніж три місяці для оформлення всієї документації, для того, щоб можна було запускати цей процес”, — пояснив Андрій Москаленко.

Гарантія міської ради покриває всі боргові зобов'язання "Львівавтодору" за цим кредитом. За надання гарантії ЛКП "Львівавтодор" сплачуватиме місту символічну плату — 1 грн на місяць. Кредит візьмуть терміном на 20 років з пільговим періодом до 4 років. Погашення відбуватиметься частковими платежами двічі на рік. Перший платіж має бути через 60 днів після отримання траншу,

Загалом на реконструкцію вулиць потрібно 13,5 млн євро, з них 3,7 млн євро Львівська міськрада виділить з бюджету, 9,8 млн євро візьме у кредит. Нагадаємо, у червні виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив висновок про доцільність залучення 9,8 млн євро кредиту від Європейського інвестиційного банку на реконструкцію вулиць Мазепи та Грінченка.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності