У Львові розпочався похорон Ірини Фаріон

Ірину Фаріон ховають у Львові: пряма трансляція

Більше тисячі людей прийшли попрощатися з професоркою

У Львові у понеділок, 22 липня, о 14 год розпочався похорон професорки, мовознавиці та політикині Ірини Фаріон. Громадську діячку кілька днів тому вбив невідомий, поціливши у голову. На похорон Фаріон прийшли сотні людей. Мовознавицю поховають на Личаківському кладовищі, поблизу могили Володимира Івасюка.

У Львові відбувається похорон відомої науковиці, політичної та громадської діячки, професорки "Львівської політехніки" Ірини Фаріон, яка стала жертвою убивства. Ірину Фаріон застрелив невідомий 19 липня 2024 року біля виходу з її будинку. Мотиви та особу вбивці встановлюють правоохоронці.

Posted by LVIV.MEDIA on Monday, July 22, 2024

Як зазначили у Львівській міськраді, частина міста тимчасово буде перекрита через рух колони. “Це стосуватиметься і громадського транспорту. Мова йде про 15-20 хв затримки. Орієнтовно о 15:00 год церемонія прощання відбудеться на пл. Ринок і далі люди попрямують через вул. Пекарську на Личаківський цвинтар”.

Вбивство Ірини Фаріон

Нагадаємо, ввечері 19 липня у Львові на вулиці Масарика невідомий вистрілив в Ірину Фаріон. Її в критичному стані госпіталізували. Згодом вона померла у лікарні. Правоохоронці відкрили кримінальну справу про замах на вбивство, яку після смерті Ірини Фаріон перекваліфікували в умисне вбивство. Наразі злочинця, який вбив громадську діячку, розшукують. Попри те, що більшість камер у районі, де стався злочин, не працювали через відключення світла, працівники поліції та СБУ досліджують усі записи, на яких міг з’явитися вбивця.

Напередодні пройшла панахида за загиблою. Тисячі людей прийшли попрощатися з відомою діячкою.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності