Убивство Ірини Фаріон: правоохоронці досліджують записи з камер

Убивство Ірини Фаріон: правоохоронці досліджують записи з камер

Працівники поліції та СБУ обстежують територію кількох районів Львова

У Львові триває операція з пошуку вбивці мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон. Правоохоронці досліджують записи з камер, які працювали у момент пострілу, а також обстежують територію кількох районів Львова, повідомив президент України Володимир Зеленський у суботу, 20 липня.

За словами президента, через убивство мовознавиці до Львова прибули Міністр внутрішніх справ, заступники Генерального прокурора та керівників Національної поліції України й СБУ. Злочинця розшукують об’єднані сили нацполіції та служби безпеки.

“Зранку вже були нові доповіді міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка та керівника Служби безпеки України Василя Малюка щодо розслідування вбивства Ірини Фаріон. Вдячний кожному, хто допомагає розслідуванню. Мої співчуття сімʼї та всім близьким Ірини Фаріон”, — написав Володимир Зеленський.

Деталі вбивства Ірини Фаріон

Нагадаємо, вбивство Ірини Фаріон сталося ввечері 19 липня. Невідомий вистрілив у мовознавицю, коли вона перебувала біля свого будинку на вулиці Масарика у Львові. За словами журналістів “Української правди”, тоді Ірина Фаріон чекала на таксі, щоб поїхати відвідати доньку.

Зловмисник вистрілив жінці в голову, її у критичному стані госпіталізували до Першого ТМО Львова. Близько 23:30 у п’ятницю, 19 липня, стало відомо, що, попри зусилля медиків, Ірина Фаріон померла.

Правоохоронці відкрили кримінальну справу про замах на вбивство, яку після смерті Ірини Фаріон перекваліфікували у навмисне вбивство. Наразі вони розшукують злочинця. Попри те, що більшість камер у районі, де стався злочин, не працювали через відключення світла, працівники поліції та СБУ досліджують усі записи, на яких міг з’явитися вбивця.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності