Ірина Фаріон померла у лікарні після замаху

Ірина Фаріон померла у лікарні після замаху

Вогнепальна травма була несумісна з життям

Громадська діячка, політикиня та мовознавиця Ірина Фаріон померла у лікарні після замаху, здійсненого на неї 19 липня. Про це повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

“Дуже прикро, але, попри всі зусилля медиків, врятувати Ірину Фаріон не вдалося. Щирі співчуття рідним, близьким та учням Ірини Дмитрівни. Пошуки нападника ще тривають”, — написав Максим Козицький.

Замах на Ірину Фаріон стався близько 19:30 у Львові на вулиці Масарика, біля під’їзду до будинку, де вона мешкала. Невідомий чоловік вистрелив з вогнепальної зброї їй у голову. Фаріон госпіталізували до лікарні у критичному стані. Станом на 23:00 медики повідомляли про глибоку мозкову кому.

“На жаль, попри усі зусилля медиків, пропри усі проведені реанімаційні заходи, врятувати життя Ірини Фаріон не вдалося. Пацієнтка померла. Вона поступила до нас у критичному стані, із важкою, проникаючою, вогнепальною травмою головного мозку. Відразу була взята в операційну, була проведена операція, її перевели в реанімаційне відділення для продовження лікування. Проте, серце пацієнтки не витримало. На жаль, в цій ситуації медицина виявилась безсилою”, — розповіла керівниця анестезіологічної служби Першого ТМО Львова Наталія Матолінець.

Оновлено. Після смерті мовознавиці, правоохоронці перекваліфікували справу на умисне вбивство. У Львові та області триває спеціальна операція з пошуку нападника, до якої залучені співробітники поліції та СБУ Львівщини. “Використовуємо технічні можливості для ідентифікації нападника. Основні версії, які розглядають на цю хвилину: особиста неприязнь, громадсько-політична діяльність пані Фаріон. Не виключаємо, що вбивство має замовний характер”, — написав міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності