Забудовник через суд скасував історико-архітектурний опорний план Львова

Забудовник через суд скасував історико-архітектурний опорний план Львова

Львівський забудовник вимагав скасування плану через заборону будівництва на орендованій землі

Київський окружний адміністративний суд скасував наказ Міністерства культури та інформаційної політики про затвердження науково-проєктної документації історико-архітектурного опорного плану Львова. Про це 18 липня повідомила керівниця справами виконкому міськради Наталія Алєксєєва у своєму Facebook.

Заборона на будівництво

Товариство з обмеженою відповідальністю “Науково виробнича фірма “Нью-трейдінг Львів” подало позов на Міністерство культури та інформаційної політики України, щоб суд скасував наказ міністерства, від 22 січня 2024 року, про затвердження науково-проєктної документації по історико-архітектурному опорному плану Львова.

Підприємство апелювало, що цей наказ обмежив будівництво компанією 25-поверхового будинку на орендованій землі — на вул. Липинського, 13б. Під час розгляду справи, за словами Алєксєєвої, суд відмовився долучати Львівську міськраду як сторону в справі. Розглянувши матеріали справи окружний адміністративний суд вирішив скасувати наказ міністерства культури.

15 липня 2024 року Київський окружний адміністративний суд скасував своїм рішенням наказ Мінкульту про затвердження науково-проєктної документації "Історико-архітектурний опорний план м.Львова". Львівську міську раду навіть не залучили до справи. Все в старих "добрих" традиціях. Місто оскаржить це рішення” — йдеться в повідомленні керівниці справами виконкому міськради Наталії Алєксєєвої.

За даними аналітичної платформи YouControl, ТзОВ “Науково-виробнича фірма Нью-трейдінг Львів” заснована в 1995 році у Львові. Власниками компанії є Ольга Панчук та ТзОВ “Західні будівельні інвестиції”, які належить забудовникам Любомирі Булі та Петру Федишину.

До слова, як зазначила пресслужба міської ради, історико-архітектурний опорний план — це базовий документ містобудівної документації. Він призначений для опрацювання генерального та детального планів. Документ містить інформацію про окремі споруди та інші об'єкти культурної та архітектурної спадщини. На ньому позначено пам'ятки архітектури, історичну забудову, значні історичні містобудівні об'єкти, пам'ятки історії, елементи ландшафту тощо. Разом з історико-містобудівним планом він є основним документом Генерального плану міста.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності