Майно Львівської обласної лікарні передадуть у державну власність

Майно Львівської обласної лікарні передадуть у державну власність

Комісія облради підтримала передачу клінічної лікарні для створення університетської клініки

Львівську обласну клінічну лікарню передадуть з комунальної у державну власність для того, щоб створити на її базі університетську лікарню Львівського медуніверситету. Таке рішення підтримала комісія з питань охорони здоров’я та материнства Львівської облради під час засідання 16 липня.

На базі обласної лікарні створять університетську лікарню

За словами керівника управління майном спільної власності облради Андрія Білоуса йдеться про цілий майновий комплекс, який розташований на вул. Чернігівській,7. Будівлі обласної лікарні передадуть у державну власність для того, щоб надалі створити університетську лікарню на базі Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького (ЛНМУ).

У квітні цього року уряд прийняв постанову, яка дозволила університетській лікарні ЛНМУ імені Д. Галицького отримувати фінансування за програмою держгарантій медобслуговування населення. А вже наприкінці червня депутати облради підтримали ініціативу Міністерства охорони здоров'я про створення університетської лікарні на базі Львівської обласної клінічної лікарні.

“Ми наголосили, що передача зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Львівської області у державну власність здійснюється з метою подальшого приєднання до Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького (ЛНМУ). Відразу вказали призначення, що має з тим майном бути і технологічно розписано хто, коли і що має зробити”, — пояснив Андрій Білоус.

Всім медикам обіцяють зберегти робочі місця

Під час засідання комісії ректор ЛНМУ Орест Чемерис запевнив, що університет готовий працевлаштувати всіх медичних працівників, які працюватимуть в обласній лікарні на момент її приєднання до університету. Він навіть запропонував надати гарантійний лист, що підтверджує це зобов'язання.

Нагадаємо, у січні цього року майно лікарні Львівської залізниці вирішили передати Міністерству охорони здоров’я України для створення Університетської лікарні Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності