Бізнесмен просить в ЛМР дозвіл на будівництво високоповерхівки та ресторану

Донецький бізнесмен просить в ЛМР дозвіл на будівництво високоповерхівки та ресторану

Будувати житловий будинок хочуть на вул. Донецькій, а ресторан на вул. Джерельній

Депутати Львівської міської ради розглянуть проєкт ухвали, яка дозволяє бізнесмену родом із Донецька Дмитру Поліщуку взяти в оренду три земельні ділянки у центрі Львова, де він планує облаштувати ресторан та збудувати житловий будинок. Відповідний документ оприлюднили 12 липня на офіційному порталі міської ради Львова. Йдеться про земельні ділянки за двома адресами: вулиці Джерельній, 8 та вулиці Донецькій, 7

Орендна плата за землі має скласти понад 160 тисяч гривень на рік

Ухвалою пропонується надати Дмитру Поліщуку дві ділянки на Джерельній, 8. Землю площею 0,4 га бізнесмен хоче взяти в оренду на 10 років для обслуговування нежитлової будівлі, яку можна використовувати як об'єкт туристичної інфраструктури або заклад громадського харчування. Орієнтовна орендна плата за цю ділянку становитиме 63 тисячі гривень на рік.

А інша ділянка площею 0,0133 га за цією ж адресою надається в обмежене сервітутне користування також на 10 років для забезпечення проїзду. Тут заборонено будь-яке капітальне будівництво та огородження.

Крім цього, Поліщук просить у міськради надати в оренду на 5 років ділянку на вул. Донецькій, 7 площею 0,0606 га. На цій території бізнесмен планує будівництво багатоквартирного житлового будинку з об'єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури. Частина цієї ділянки знаходиться в межах червоних ліній, де заборонено капітальне будівництво. Орієнтовна орендна плата за цю ділянку становитиме 100 тисяч гривень на рік. Зазначимо, на усіх цих ділянках нерухомість вже належить бізнесмену. Він викупив приміщення протягом двох попередніх років.

Процес отримання земельних ділянок розпочався ще в грудні 2023 року, коли Дмитро Поліщук звернувся до Львівської міськради для розробки проєктів землеустрою. Після цього, у червні цього року, він подав офіційне звернення з проханням затвердити ці проєкти та надати ділянки в оренду.

За даними аналітичної системи YouControl Дмитро Поліщук родом з Донецька. Він володіє ТзОВ “Донбас-Євротранс”, яке створене у Маріуполі чотири роки тому і займається вантажними перевезеннями, а також він є керівником ТзОВ “ТрансСхід”, яке також створене у чотири роки тому у селі на Київщині.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності