ЛМР додатково спрямує понад 300 млн грн для ЛКП "Львівтеплоенерго"

ЛМР додатково спрямує понад 300 млн грн на ЛКП «Львівтеплоенерго»

Загалом статутний капітал підприємства становитиме понад 2,5 мільярди гривень

Міська рада Львова розглядає проєкт рішення про збільшення статутного капіталу "Львівтеплоенерго" на 300 мільйонів гривень. Після збільшення, загальний його розмір складе понад 2,5 мільярди гривень. Відповідний проєкт ухвали оприлюднили 10 липня на офіційному порталі міської ради Львова.

Гроші необхідні на розвиток комунального підприємства

Як вказано у пояснювальній записці до проєкту ухвали, цю суму визначено на підставі ухвали про розміри статутних капіталів комунальних підприємств міста. Також вказано, що причиною збільшення коштів є ухвала про ремонт та оновлення системи опалення в музеї Митрополита Андрея Шептицького, яку погодили ще у листопаді 2023 року.

У міськраді пояснюють, що збільшення статутного капіталу необхідне для забезпечення ефективної роботи "Львівтеплоенерго" та створення належних умов для його розвитку. Після прийняття цього рішення "Львівтеплоенерго" повинно буде внести відповідні зміни до свого статуту, щоб відобразити новий розмір капіталу — 2 мільярди 653 мільйони 308 тисяч гривень. Відповідальним за це призначено директора підприємства.

Нагадаємо, 28 червня ЛМКП "Львівтеплоенерго" звернулося до Львівської міської ради з проханням дозволити взяти кредит на 5 млн грн. За ці гроші комунальне підприємство хоче придбати три автомобілі. Крім цього, 4 липня, на засіданні Львівської міської ради депутати поза порядком денним погодили "Львівтеплоенерго" взяти кредити 150 мільйонів гривень. Ці гроші підприємство планує використати для оновлення свого обладнання.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності