• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові змінили категорії внутрішньопереміщених осіб, які можуть проживати в модульних містечках

У Львові змінили категорії внутрішньопереміщених осіб, які можуть проживати в модульних містечках

У Львові змінили категорії внутрішньопереміщених осіб, які можуть проживати в модульних містечках

Тепер жінки, які мають дітей віком до 2,5 років, теж можуть проживати в тимчасових помешканнях

У вівторок, 9 липня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення змінити положення про тимчасові споруди, призначені для поселення внутрішньо переміщених осіб. Йдеться про вагітних жінок та жінок, які мають дітей віком до 2,5 років. Раніше в тимчасових спорудах могли жити вагітні жінки та матері, які мали дитину віком до шести місяців.

Детальніше про зміни

Нове положення скасовує попереднє, від 8 листопада 2022 року. У старому положені йшлося про те, що в тимчасових спорудах могли проживати вагітні жінки і жінки, які мають дітей віком до шести місяців. Тепер вік дитини, з якою можна проживати в модульних містечках, збільшився до 30 місяців. Проте там можна буде проживати допоки дитина не досягне 36 місяців.

До слова, тимчасові споруди для внутрішньопереміщених осіб не вважаються житловими приміщеннями для постійного проживання. Їм не присвоюється адреса, вони не можуть бути приватизовані або передані у власність особам, які там розміщуються чи розміщувалися, а також іншим фізичним чи юридичним особам. Використання тимчасових споруд внутрішньо переміщеними особами здійснюється безплатно.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності