Львівську адвокатку Москву взяли під варту із заставою 2 млн грн

Адвокатку Москву взяли під варту із заставою 2 млн грн

Адвокатка заробила півмільйона доларів допомагаючи ухилянтам уникнути призову

Суд обрав запобіжний захід для адвокатки Богдани Москви, яку 5 липня затримали через підозру в організації схеми ухилення від мобілізації. Їй призначено тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 2 мільйонів гривень. Про це 6 липня повідомила Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

За свої послуги Богдана Москва брала до 12 тисяч доларів з особи

У п’ятницю, 5 липня, правоохоронці затримали Богдану Москву після отримання від потенційного ухилянта 3500 доларів США за допомогу у встановленні йому групи інвалідності. Адвокатка розробила масштабну схему ухилення від мобілізації, яка діяла на території Львівської та Івано-Франківської областей. Як уточнили в СБУ Львівщини Богдана Москва працювала з медичними закладами та військкоматами, допомагаючи потенційним призовникам отримати фіктивні документи про інвалідність та оновити військово-облікові дані. Це дозволяло їм незаконно виїжджати за кордон.

Вартість її "послуг" становила до 12 тисяч доларів США за особу. За оцінками слідства, загальний "заробіток" склав майже півмільйона доларів США. Під час затримання у Богдани Москви вилучили 3500 доларів США — першої частини оплати від клієнта. В її сумочці також знайшли близько 1,5 мільйона гривень готівкою та записи, що підтверджують незаконну діяльність.

Її зятя експрокурора Ільницького також затримали

Адвокатці повідомили про підозру у вчиненні злочину та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Крім цього, під час обшуків у помешканні підозрюваної виявлено її зятя, який тривалий час перебував у розшуку за підозрою у підробці та використанні підроблених документів. Чоловіка теж затримали. Розслідування триває для встановлення всіх учасників схеми та притягнення їх до відповідальності.

Нагадаємо, адвокатка Богдана Москва стала скандально відомою після розкішного весілля її доньки, колишньої працівниці ДБР Роксолани Москви з колишнім прокурором Ільницьким 7-8 жовтня 2023 року в п’ятизірковому комплексі Emily Resort, що поблизу Львова. На святкуванні було приблизно 300 людей, а торт, за попередніми оцінками кондитерів, вартував близько 100 тис. грн. 20 жовтня колишньому прокурору Ростиславу Ільницькому вручили повістку в Личаківсько-Залізничному ОР ТЦК та СП. Після цього він почав уникати мобілізації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності