Львівська міськрада схвалила кредити на 300 млн грн поза порядком денним

Львівська міськрада терміново схвалила кредити на 300 млн грн поза порядком денним

«Львівтеплоенерго» і «Львівводоканал» отримають по 150 млн грн кредиту для модернізації обладнання

У четвер, 4 липня, на засіданні Львівської міської ради депутати погодили двом комунальним підприємствам — "Львівтеплоенерго" і "Львівводоканал" взяти кредити по 150 мільйонів гривень кожному. Ці гроші підприємства планують використати для оновлення свого обладнання.

Проєкти ухвал оприлюднили за день до сесії

"Львівтеплоенерго" хоче модернізувати теплові мережі, а "Львівводоканал" — закупити нове устаткування для водопостачання та водовідведення. Кредити надасть "Укргазбанк" на вигідних умовах. Підприємства зможуть повертати їх протягом 5 років, а відсоткова ставка буде від 5% до 9% річних. Для отримання кредитів підприємства надають банку в заставу своє обладнання та майно.

Зазначимо, що проєкти ухвал про надання дозволу на отримання кредитів оприлюднили вечір 3 липня, тобто за день до пленарного засідання. Згідно з регламентом депутати розглядають питання затвердженні у порядку денному не пізніше, як за 10 днів до початку сесії. Відповідно, ці питання не були включені до нього, а міський голова Львова Андрій Садовий висунув їх, як додаткові питання з проханням проголосувати їх на початку сесії. Перед прийняттям рішення проєкти ухвал повинні підтримати профільні комісії, але під час обговорення заступник голови комісії фінансів Віталій Троць наголосив, що 4 липня вранці їхня комісія розглядала лише чорнові варіанти ухвал та не підписала їх. Натомість мер акцентував на терміновості їх прийняття.

“Там є один нюанс – великий ліміт грошей. Якщо ми зараз проголосуємо, то я цю ухвалу негайно підпишу, щоб можна було вже сьогодні звернутися. Вибачте, під 5%, то це гріх не брати. Таких кредитів немає сьогодні”, — зазначив міський голова Андрій Садовий.

“Львівтеплоенерго” планує взяти кредит за державною програмою “Доступні кредити 5-7-9”. Завдяки цим коштам “Львівтеплоенерго” зможе зменшити втрати тепла в мережах і заощадити на споживанні газу. За розрахунками, це дозволить економити близько 5 мільйонів гривень на рік.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності