• Головна
  • Новини Львова
  • У перший день 900 студентів скористались безплатною пересадкою у громадському транспорті Львова

У перший день 900 студентів скористались безплатною пересадкою у громадському транспорті Львова

Як діє безплатна пересадка у Львові

Пересадкою скористались близько 10% власників студентської Леокарт

У Львові за перший день тестування безплатної пересадки у громадському транспорті Львова цією можливістю скористалися 900 студентів з Леокарт. Це 10% власників студентських проїзних карток, повідомили у четвер, 4 липня, у Львівській міськраді.

У понеділок, 1 липня, стартувала безплатна пересадка у громадському транспорті для студентів. Як йдеться у повідомленні, в перший день 883 студенти здійснили дві поїздки заплативши один раз в громадському транспорті. Ще 44 власники студентської Леокарт встигли за 40 хвилин зробити дві пересадки.

“Загалом система працює коректно. Ми також моніторимо звернення на гарячу лінію щодо наявності тих чи інших скарг від студентів. І найближчим часом плануємо запускати пересадку для всіх власників ЛеоКарт,” — зазначив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Як діє безплатна пересадка у Львові

LVIV.MEDIA розповідав про систему пересадки, що діятиме з липня у Львові. При вході в наступний транспорт пасажир знову має прикласти карту, але система спише кошти лише за одну поїздку. Всі подальші пересадки, здійснені в межах 40 хвилин від першої валідації, система розцінюватиме як одну поїздку вартістю 13 грн. Кількість пересадок не обмежена, але кожну поїздку необхідно реєструвати.

Система працюватиме на всіх видах міського транспорту — автобусах, трамваях і тролейбусах. При цьому на картці повинен бути достатній баланс для валідації всіх поїздок. Остаточний розрахунок відбуватиметься вночі: якщо пасажир встиг здійснити пересадку в межах 40 хвилин, з рахунку спишеться вартість лише однієї поїздки.

Нагадаємо, функцію безплатної пересадки у Львові анонсували 25 червня. Тоді міськрада повідомила про таку можливість для усіх пасажирів громадського транспорту Львова. Однак вже через три дні повідомили, що така можливість спершу буде лише для студентів, доки функцію не протестують належно. Терміни тестування коливаються від кількох днів до кількох тижнів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності