НАБУ викрило схему поборів у Державній митній службі

Побори на митниці

Схема поборів була організована під час ввезення імпортних товарів

У середу, 3 липня, НАБУ і САП повідомили, що викрили схему систематичного отримання неправомірної вигоди службовцями Державної митної служби. Йдеться про побори на Рівненькій митниці. Посадовцю митниці Андрію Дзюбі повідомили про підозру.

За даними слідства, начальник одного з управлінь Рівненської митниці у змові з іншими службовими особами ДМСУ налагодив отримання хабарів за “допомогу” компаніям в безперешкодному проходженні митного контролю під час оформлення імпортованих товарів. “Використовуючи службове становище, він сприяв розмитненню таких товарів на Рівненській митниці за заниженими тарифами”, — уточнили в НАБУ.

Отримані гроші надалі розподілялися між усіма учасниками злочинної схеми. Конкретних сум правоохоронці ще не називають.

За даними LVIV.MEDIA посадовець, який отримав підозру за статтею про одержання хабаря в особливо великому розмірі або ж службовою особою — Андрій Дзюба. Він — начальник управління по боротьбі з контрабандою та ПМП (порушеннями митних правил) Рівненської митниці. Покарання, яке передбачуване санкцією статті — позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади до трьох років, з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності