У Львові за розбійний напад на вісім років тюрми засудили громадянина Грузії

У Львові на вісім років тюрми засудили грузина за розбійний напад

Зловмисник зі своїм спільником напали вночі на студента, коли він повертався в гуртожиток

Франківський районний суд Львова судив громадянина Грузії Піруза А. за розбійний напад, який був вчинений організованою групою. Обвинувачений, разом зі своїм спільником, напали на 18-річного студента, йдеться у вироку, який оприлюднили 2 липня в Єдиному державному реєстрі.

Двоє чоловіків побили студента і забрали його телефон

Напад трапився 23 жовтня 2021 року. Близько 4:25 потерпілий бетонними сходами повертався до одного з гуртожитків Львівської політехніки, що на вул. Лукаша. Раптово на нього із-за спини напали обвинувачений Піруз А. разом із не встановленим розслідуванням спільником. Вони спочатку завдавали студентові удар в ліву скроню, від чого він впав на бетонні сходи головою. Потім двоє зловмисників завдали потерпілому удар по печінці, чим спричинили розрив органу, що кваліфікували як нанесення тяжких тілесних ушкоджень з загрозою для життя. Після побиття злочинці забрали телефон потерпілого і його перепустку у гуртожиток. Потерпілого знайшов перехожий, після чого його доставили до лікарні.

На суді обвинувачений Піруз А. свою вину не визнав та від пояснень відмовився. Адвокат просив виправдати обвинуваченого. Проте прокурори надали суду записи з камер відеоспостереження, на яких було видно, що двоє нападників слідкували за 18-річним потерпілим у встановлений час і у встановленому місці. Крім того, слідство встановило, що Піруз А. користувався викраденим телефоном, зокрема він встановив у нього власну SIM-картку.

Порушень кримінального процесуального закону під час досудового розслідування допущено не було. Відтак суд, дотримуючись загальних засад кримінального провадження, дійшов висновку про обґрунтованість висунутого обвинувачення проти громадянина Грузії та доведеність стороною обвинувачення у ході судового розгляду його винуватості у вчиненні інкримінованого йому злочину” — йдеться у вироку.

Суд визнав винним Піруза А. за статтею про розбій і призначив йому вісім років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також суд частково задовольнив цивільний позов і зобов’язав зловмисника заплатити потерпілому понад 50 тис. грн компенсації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності