Приватна компанія заплатить за підготовчі роботи для стрільбища у Грибовичах

Приватна компанія заплатить за підготовчі роботи для стрільбища у Грибовичах

Фінансувати підготовчі роботи буде компанія "Вел буд інвест"

У вівторок, 2 липня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про соціально-економічне партнерство щодо будівництва стрілецького тиру у селі Великі Грибовичі. Йдеться про те, що підготовчі роботи для цього проєкту будуть здійснювати за кошти інвестора — компанії "Вел буд інвест". За умовами рішення, комунальне підприємство "Спортресурс" має укласти тристоронній договір з підрядником та "Вел буд інвест" на проведення підготовчих робіт.

Зв'язки компанії-інвестора з колишнім депутатом від Партії регіонів

За даними аналітичної системи YouControl ТзОВ “Вел буд інвест” створене у Львові три роки тому та займається будівництвом. Власниками фірми є Петро Зубик та Галина Чайка. Нагадаємо, ТзОВ “Вел буд інвест” брало участь у повторному аукціоні за майно “Львівдіпронафтохіму” — одного з найдорожчих об’єктів у Львові. Тоді Антимонопольний комітет України виявив інформацію, яка може свідчити про порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Тоді LVIV.MEDIA дослідили, що Петро Зубик ймовірно є племінником відомого львівського забудовника та колишнього народного депутата від Партії регіонів Володимира Зубика. Зазначимо, що Володимир Зубик володіє компанією “Інтергал Буд”, яка звела у Львові житловий комплекс “Семицвіт” на вул. Шевченка, 60. Саме неподалік цього ЖК розташована ділянка “Львівдіпронафтохіму”, яку продають на аукціоні. До слова, ТзОВ “Вел Буд Інвест” зареєстроване за адресою будинку, який входить у ЖК “Семицвіт”.

Ідея стрільбища ще з 2022 року

До слова, ще у лютому 2022 року депутати Львівської міськради розглянули ухвалу, яка передбачає облаштування стрілецького полігону на 25 гектарах землі поруч із територією Грибовицького сміттєзвалища, на ділянках сіл Великі Грибовичі та Малехова. Через декілька місяців заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач повідомив, що готують проєкт рішення щодо спорудження комплексу.

Нагадаємо, у 2022 році на Всеукраїнському архітектурному конкурсі визначили найкращий проєкт стрілецького тиру та стрільбища у селі Великі Грибовичі. Згідно з яким планували облаштувати 12 типів закритих і відкритих зон стрільбищ різноманітних дистанцій: на 100, 300 та 600 метрів. Також там повинен бути лазертаг, лучне поле та зони для стрільби з пістолета для різних калібрів зброї. У проєкті передбачено велику автостоянку на 250 місць.

У травні цього року бюджетна комісія ЛМР не виділила 1,3 млн на розробку ескізу, оскільки члени комісії не впевнені у можливій реалізації цього проєкту.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності