У Львові погодили план реконструкції складного перехрестя

Міська комісія погодила реконструкці. перехрестя вул. Рубчака—Стрийська у Львові

Проєкт передбачає новий пішохідний перехід та смугу для громадського транспорту

У понеділок, 1 липня, комісія транспорту, зв'язку та міської мобільності Львівської міськради погодила розроблену дорожню карту реконструкції перехрестя вулиць Рубчака — Стрийська. Зокрема, йдеться про облаштування пішохідного переходу на цій ділянці.

На Стрийській планують облаштувати смугу для громадського транспорту

Питання облаштування смуги громадського транспорту розглядають ще з минулого року. Раніше мешканці подали електронну петицію з проханням облаштувати пішохідний перехід в напрямку до будівлі адмінкорпусу Львівського автобусного заводу та ТРЦ Fabrik на вул. Стрийській, 45. Оскільки після будівництва торгового центру пішоходи почали переходити дорогу саме в цьому місці, створюючи аварійні ситуації.

Директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило представив на комісії план реконструкції. Замість локального розв'язання проблеми на перехресті, він запропонував комплексний план усієї вулиці Стрийської, який передбачає створення окремої смуги для громадського транспорту вздовж усієї вулиці.

“Ми розробили дорожню карту по якій є ескіз вулиці Стрийської загалом і цього перехрестя зокрема. Попередньо відбулася зустріч з потенційним забудовником, який готовий профінансувати часткову реконструкцію цього перехрестя зі зміною світлофорного регулювання під пішохідну секцію, а також облаштування пішохідного переходу з вул. Рубчака до Стрийської. Ну і загалом розмітку, знаки та інші речі”, — пояснив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило,

Для реалізації проєкту треба 5 місяців

Фінансування проєкту планується частково коштом місцевих забудовників та інвесторів, які готові взяти на себе витрати на ділянках біля своїх будівель. Для створення смуги громадського транспорту пропонується дещо звузити існуючі смуги руху, які зараз ширші за нормативи. На початку липня робоча група організує виїзд для огляду всіх перехресть на Стрийській. Після цього проєкт реконструкції має пройти затвердження на виконкомі міської ради та в поліції. За словами Олега Забарила, на реалізацію проєкту після всіх погоджень знадобиться близько п’яти місяців.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності