Ще одне смартперехрестя облаштують у Львові

Нове смартперехрестя у Львові: де облаштують?

Друге смартперехрестя, яке автоматично аналізуватиме ситуацію на дорогах та регулюватиме рух автомобілів, облаштують на перетині вулиць Зелена — Вулецька

Друге у Львові смартперехрестя планують облаштувати на перетині вулиць Зелена — Вулецька. Воно дозволятиме автоматично регулювати рух автомобілів залежно від їх кількості на кожній із вулиць. Про це повідомили у понеділок, 29 квітня, у ЛКП “Львівавтодор”.

Смартперехрестя облаштують на перетині вулиць Зелена — Вулецька

Нещодавно у Львові облаштували перше в Україні перехрестя, яке автоматично аналізує ситуацію на дорозі і регулює рух автомобілів — смартперехрестя. Запрацювало воно на перетині вулиць Пасічна — Пирогівка. ЛКП “Львівавтодор” анонсувало запуск другого такого ж “розумного” перехрестя у Львові. Його планують облаштувати на перетині вулиць Зелена — Вулецька.

“Над запуском смартперехрестя на вул. Зелена — Вулецька вже працюють фахівці відділу транспортного планування, моделювання та організації дорожнього руху ЛКП "Львівавтодор",” — зазначили у ЛКП “Львіватодор”.

Пропускна спроможність на перехресті збільшилась на 25%

Як йдеться в повідомленні, завдяки “розумному” перехрестю Пасічна — Пирогівка, загальна кількість автомобілів, які проїжджають перехрестя у пікові години, збільшилась у середньому на 25%. “Маємо вже перші результати щодо ефективності такої зміни світлофорного регулювання. Згідно із даними зі встановлених відеодетекторів, загальна пропускна спроможність перехрестя вул. Пасічна — Пирогівка зросла до 25%,” — повідомив директор ЛКП “Львівавтодор” Микола Власюк.

До слова, смартперехрестя — це інтелектуальна система, що визначає тривалість зеленого сигналу для кожного напрямку руху і підлаштовується відповідно до його потреби. Система враховує інтенсивність транспортних потоків на кожній смузі, дистанцію між автомобілями, затримки в русі тощо. Крім того, щохвилини система розраховує та пропонує найбільш ефективну тривалість зеленого сигналу у наступному світлофорному циклі.

Нагадаємо, у лютому на дорогах Львівщини встановили ще дві камери відеофіксації. Також паркування ще на чотирьох вулицях Львова стало платним.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності