У Львові витратять мільйон гривень на підготовку до будівництва крематорію

У Львові скерували 1 млн грн на підготовчі роботи для будівництва крематорію

Гроші скерують на вирівнювання ділянки, розчищення та створення під'їздів і проїздів

У вівторок, 2 липня, на засідання комісії міської інфраструктури, інженерного та житлового господарства Львівської міськради погодили перерозподіл коштів, виділених з бюджету розвитку у 2024 році. Йдеться про скерування 1 млн грн на підготовчі роботи для будівництва крематорію.

Що зроблять за 1 млн грн

Гроші скерують на підготовчі роботи території, наприклад, вирівнювання ділянки, розчищення та створення під'їздів і проїздів.

“План дій дозавершити проєктні роботи та будувати крематорій. Наразі це буде залежить від фінансування. Станом на сьогодні проводяться підготовчі роботи — це розчистка території. Десь два-три тижні тому ми були там на місці з керівником обрядової служби. Якщо потрібно ми можемо зустрітися з керівником комунального підприємця, проговоримо усю детальну інформацію”, — уточнив Орест Тимчишин, директор міського департаменту житлового господарства.

Комісія планує виїзд на місце будівництва для оцінки прогресу

Однак, як зазначив Андрій Шевців, 1 мільйона буде недостатньо для завершення всіх необхідних підготовчих робіт. У майбутньому потрібно встановити ще трансформаторну підстанцію, провести водопостачання та облаштувати каналізацію. Для кращого розуміння ситуації та прогресу робіт, комісія запланувала виїзд на місце будівництва у другій половині липня.

“Орест Тимчишин підготує інформацію, які ще додаткові супутні роботи по цифрах там мають бути. Бо будівництво проводиться на ділянці, на якій вже є інженерія і вона придатна для цього, а саме будівництво це вже інші гроші і ніші моменти” — додав Андрій Шевців.

Нагадаємо, у 2021 році виконком Львівської міськради будівництво крематорію. Його повинні збудувати на території Голосківського кладовища. Збудують міський крематорій за проєктом, який переміг на архітектурному конкурсі. Переможцем конкурсу стала команда архітекторів з Маріуполя.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності