Крематорій у Львові: коли стартує будівництво

Львівський крематорій. Фото - Садовий

Крематорій на ділянці площею 2 га та висота будівлі повинна не перевищувати 10 метрів

У Львові збудують міський крематорій за проєктом, який переміг на архітектурному конкурсі. Переможцем конкурсу стала команда архітекторів з Маріуполя. Вже 10 травня 2023 року Львів узгодив із учасником та переможцем всеукраїнського конкурсу – ФОП Копейкіним Віктором Олександровичем. 

Про це повідомляє Tvoemisto.tv.

За словами заступниці мера Львова Ірини Маруняк, зараз стартували роботи з проєктування. До кінця грудня цього року проєкт повинен пройти експертизу, аби стало відомо вартість виконання робіт.

«Надалі будемо планувати та пропонувати, щоб у бюджеті розвитку на наступний рік були закладені кошти на будівництво крематорію. Ми плануємо провести тендерні процедури на будівництво», – сказала Маруняк.

За словами чиновниці, саме тоді можна буде починати  будівництво.

«В межах Голосківського кладовища для будівництва крематорію і ЛКП «Муніципальна обрядова служба» відвели земельну ділянку площею 2 гектари. Очевидно, що після виготовлення проєктної документації у нас буде більше детальної інформації», – каже Ірина Маруняк.

Вона наголошує, що будівництво здійснюватимуть в межах ескізного проєкту, що раніше переміг на конкурсі.

Нагадаємо, раніше виконком Львівської міськради погодив будівництво крематорію. Його повинні збудувати на території Голосківського кладовища, а роботи з будівництва почнуть уже в наступному році.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності