Львівські хірурги врятували життя хлопчику, видаливши йому частину язика

9-річний Єгор Полуектов

У хлопчика виявили рідкісну пухлину, яка згодом могла завадити дитині дихати

Хлопчика із надзвичайно рідкісною пухлиною прооперували хірурги Дитячої лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова. Про це 1 липня повідомили у Першому медичному об’єднанні.

У лікарні розповіли, що 9-річний Єгор Полуектов родом із Запорізької області. “Вже понад два роки як його рідне місто Мелітополь — окуповане, а Єгор із родиною мешкає у Львові. Нещодавно хлопчик помітив, що його язик напухнув. У місці набряку мама намацала “горошинку” та повела сина до спеціалістів лікарні Святого Миколая. Під час УЗД-обстеження медики виявили на язиці Єгора сантиметрову пухлину. Утворення — вкрай рідкісне”, — йдеться у повідомленні.

Оперувати дитину потрібно було вкрай швидко, бо пухлина росла. Спершу вона заважала б Єгору говорити, потім — їсти й зрештою — дихати. Аби вирізати новоутвір, хірурги мусили виконати резекцію, тобто часткове видалення, і самого язика. “Але наскільки велику частину доведеться забирати і як це позначиться на якості життя Єгора залежало від того, яка ж це пухлина: доброякісна чи злоякісна”, — розповіли у Першому медоб’єднанні Львова.

“Просто під час операції ми виконали експрес-біопсію пухлини Єгора. Взяли шматочок утворення, віддали його на гістологічне дослідження і вже через 15 хвилин знали — це міома.Тобто доброякісне утворення м'язової тканини язика”, — розповідає хірург, медичний директор Лікарні Святого Миколая Олександр Калінчук. Під час оперативного втручання фахівці видалили пухлину, а з нею довелося вирізати й 20% язика хлопчика. “Це, так звана, економна резекція. Адже, якби пухлина була злоякісною, видаляти довелося б аж половину органу”, — зазначили медики.

Операція тривала півтори години й минула успішно. “Тепер Єгор повністю здоровий. Якийсь час він не зможе так добре говорити як до операції, але за пів року його мовлення має повністю відновитися”, — розповіли у Першому медичному об’єднанні.

Нагадаємо, нещодавно у Львові медики врятували дівчинку, яка втратила голос через рідкісну форму кашлюку.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності