Депутати Львівської облради надали парку "Кульпарків" статус заповідника

16 га парку біля Львівської обласної психіатричної лікарні оголосили заповідною зоною

16 га парку біля Львівської обласної психіатричної лікарні оголосили заповідною зоною

У п’ятницю, 28 червня, на сесії Львівської обласної ради депутати прийняли рішення оголосити парк “Кульпарків” заповідною зоною. За створення нового об'єкту природно-заповідного фонду проголосували 44 депутати.

Світовий банк надасть 360 млн грн для реконструкції головного корпусу лікарні

Йдеться про територію на вул. Кульпарківській, площею близько 16 га, біля Львівської обласної психіатричної лікарні. Парк складається з трьох земельних ділянок: 15,29 га у користуванні Львівської облради, 0,5 га Франківської районної адміністрації Львівської міськради та 0,4 га комунального підприємства "Львівський обласний медичний центр превенції та терапії узалежнень".

Мета створення парку — збереження зелених зон міста, захист птахів та відновлення історичного ландшафту. Відповідальність за збереження та охорону території покладено на Львівську обласну психіатричну лікарню.

“Щоб ви знали, тут є керівник нашого закладу. Сьогодні світовий банк завдяки спільній роботі виділяє 360 млн грн для реконструкції головного корпусу в цьому закладі”, — заявив в. о. голови Львівської облради Юрій Холод.

До слова, з 2021 року Львівська ОДА розпочала готувати рішення про оголошення парку біля психлікарні територією заповідного фонду, адже за роки незалежності територія цього парку зменшилася майже на чотири гектари.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності