Для львівських лікарень за понад 4 млн грн буритимуть свердловини

ЛІкарня на вул. Чупринки

Спочатку свердловини облаштують у ТМО №1, ТМО №2 та поліклініці №5

У Львові планують облаштувати кілька свердловин у міських лікарнях, на випадок надзвичайних ситуацій. Йдеться про можливі аварії із центральним водопостачанням, а також блекаутом. У середу, 26 червня, комісія охорони здоров'я та соціального захисту Львівської міської ради погодила відповідну програму про забезпечення медзакладів власними альтернативними джерелами води.

Понад 4 млн грн виділять на перші свердловини

На першому етапі будівництва свердловин із міського бюджету виділять 4 млн 430 тис. грн. Буритимуть свердловини для трьох медичних закладів міста. Начальниця управління охорони здоров'я Львівської міськради Марта Матюшко пояснила, що наразі проблем з водопостачанням немає, однак ця програма розрахована на випадок тривалих відключень електроенергії, а також можливих ракетних влучань в об’єкти критичної інфраструктури, зокрема водопостачання.

“Зараз проблем з водопостачанням немає. У всіх закладах є генератори, але якщо будуть довші відключення світла і центральне водопостачання не справлятиметься тоді ми маємо мати альтернативу”, — пояснила повідомила начальниця управління охорони здоров'я Львівської міськради Марта Матюшко.

Де будуть бурити свердловини

  • Територіальне медичне об'єднання №1 (у відокремлених підрозділах)
  • Територіальне медичне об'єднання №2 (на вулицях Рапопорта, Чупринки та Коновальця)
  • Поліклініка №5, де працює цілодобовий травмпункт

У перспективі програма охопить основні лікарні та поліклініки Львова. Для цього закуплять необхідне обладнання: матеріали для облаштування свердловин, насоси, фільтри. Також оплатять роботи з буріння. Фінансування здійснюватиметься з міського бюджету.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності