У Львові відзначили день кримськотатарського прапора

У Львові відзначили день кримськотатарського прапора

Перед ратушею у центрі міста на підтримку корінного народу Криму підняли кримськотатарський прапор

У середу, 26 червня, у Львові на честь дня національного тягу корінного народу Криму відбулося урочисте підняття кримськотатарського прапора. Прапор підняли у центрі міста перед львівською ратушею. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

“Наші прапори – це прапори, під якими боролися предки, щоб у нас з вами було теперішнє. Це ті прапори, під якими український та кримськотатарський народи зараз пліч-о-пліч виборюють майбутнє у вільній Україні вже для наших дітей і внуків. Вірю, що завдяки Збройним Силам та внеску кожного і кожної, хто живе у нашій державі та любить її, ми обов’язково дочекаємося того часу, коли Державний прапор України й кримськотатарський прапор будуть поруч вільно майоріти на українському півострові”, — сказав Максим Козицький.

Після того, як на флагшток підняли прапор, присутні виконали гімн кримськотатарського народу та гімн України. “Уся моя родина зараз перебуває в окупації. Для нашого народу наш прапор символізує свободу. Від батьків своїх ми отримуємо його в спадок, розуміємо, якою ціною. Кримськотатарський прапор зараз на передових позиції поряд з українським, бо ми воюємо за наші території пліч-о-пліч”, — розповів кримський татарин, військовослужбовець з позивним “Чингізхан”.

До слова, день кримськотатарського прапора існує з 2010 року за рішенням органів самоврядування кримськотатарського народу. Його святкують не лише в різних містах України, а й в інших країнах світу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності