• Головна
  • Новини Львова
  • Суд зобов’язав Львівську політехніку сплатити 3 млн грн за демонтаж чужого приміщення

Суд зобов’язав Львівську політехніку сплатити 3 млн грн за демонтаж чужого приміщення

Львівська політехніка відшкодує Промінвестбанку 3 млн грн збттків

Разом із занедбаною будівлею університету, підрядник зніс приміщення, що належало банку

Господарський суд Львівської області зобов’язав НУ “Львівська політехніка” та компанію підрядника відшкодувати майже 3 млн грн збитків за позовом Промінвестбанку. Разом із закинутою будівлею, що належала університету, підрядник зніс й приміщення, власником якого був банк. Про це йдеться у рішенні Господарського суду, опублікованому в Єдиному державному реєстрі у понеділок, 24 червня.

За матеріалами справи, під час виконання судового рішення демонтувати аварійну будівлю адмінкорпусу №5 Львівської політехніки на вул. Угорській, 14 у Львові, підрядник також зніс і приміщення площею 403,5 кв.м, які належали Промінвестбанку. Попри те, що судовий наказ передбачав демонтаж 4275,1 кв.м будівлі, фактично знесли 4678,5 кв.м, включно з банківськими приміщеннями. Суд встановив, що університет розробив проєкт демонтажу, а ТОВ "ІБК ГРУП 2014" здійснило роботи, не перевіривши, яка саме площа підлягає знесенню. “Не зміг представник відповідача (НУ “Львівська політехніка” — ред.) також пояснити у судовому засіданні, яким чином технічно може існувати будівля, перший поверх якої 530 кв.м, а другий, третій, четвертий і п`ятий якої понад 900 кв.м (а саме так повинна була б виглядати будівля, якщо б її площа становила 4275,1 кв.м)” — йдеться у судовому рішенні.

Суд зобов'язав стягнути з університету та будівельної компанії на користь ПАТ “Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк” 2 млн 782 тис. 100 грн збитків. Це рішення можна оскаржити в апеляційному порядку протягом 20 днів.

Варто зазначити, що Промінвестбанк, який раніше належав російському Внєшекономбанку, зараз перебуває у процесі ліквідації. У 2022 році 99,77% акцій банку були примусово вилучені у російського власника та передані державному підприємству "Національний фонд інвестицій України".

Львівська політехніка знесла адмінкорпус, який був у аварійному стані

До слова, у 2020 році суд зобов’язав знести аварійне приміщення Львівської політехніки на Угорській за позовом ТОВ “КСФ Груп”. Компанія будує на цій ділянці багатоквартирні житлові будинки та дошкільний заклад, а адмінкорпус Львівської політехніки був розташований поруч та перебував в аварійному стані і не підлягав ремонту. “Позивач зазначає, що інвестори стурбовані станом цієї будівлі, яка після прийняття в експлуатацію житлових будинків та дошкільного навчального закладу становитиме загрозу для життя та здоров`я мешканців цих будинків та дітей, які перебуватимуть у вказаному дошкільному закладі, оскільки такі об`єкти та їхня прибудинкова територія знаходитимуться на невеликій відстані від цієї будівлі” — йдеться у рішенні суду від 2020 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності